Google+
Home » Justitie » Garnizoanele Bârlad și Vaslui sărbătoresc Ziua Armatei Române

Garnizoanele Bârlad și Vaslui sărbătoresc Ziua Armatei Române

Unitățile militare din județ s-au pregatit intens pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române.

Garnizoana Bârlad a organizat zilele trecute, cu acest prilej, competiții sportive la care s-au înscris loturile sportive aparținând unităților militare din garnizoană și cele ale structurilor M.A.I. și Poliției Locale din Municipiul Bârlad. De asemenea au avut loc la Bârlad activități de promovare a imaginii Armatei României în instituțiile de învățământ, precum și un simpozion dedicat Zilei Armatei și a centenarului privind prezența Marelui Cartier General al Armatei României la Bârlad (Noiembrie 1916 – Martie 1917).

Mâine, La Bârlad și Vaslui vor avea loc noi activități menite să marcheze Ziua Armatei Române.

Între orele 09.30 – 10.30 la Cimitirul „Eternitatea” din Municipiul Bârlad și la Monumentul Eroilor din fața liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Municipiul Vaslui, în intervalul orar 11.30 – 12.30, vor avea loc ceremonii militare de depunere de coroane, defilarea gărzilor de onoare și prezentarea de alocuțiuni cu ocazia Zilei Armatei României.

De la ora 11.00 va avea loc vernisajul unei expoziții fotografice cu tema „100 de ani de la cartiruirea Marelui Cartier General la Bârlad”, în sala de spectacole a Cercului Militar Bârlad. Ulterior, tot în aceasta locație, va fi o adunare festivă cu militarii din garnizoană, în cadrul căreia se vor premia câștigătorii competițiilor sportive. De la ora 12.00 se va desfășura un spectacol festiv dedicat Zilei Armatei Române.

Pe platoul de lângă Cercul Militar Bârlad, între orele 10.00 – 14.00, cetățenii municipiului pot vedea o expoziție de tehnică și echipamente militare din dotarea unităților.

De la ora 19.00 va avea loc o retragere cu torțe, pe itinerariul intrare Grădina Publică – Bulevardul Republicii – Primăria Bârlad – sediul Cercului Militar Bârlad.

La aceste activități sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale, cadre militare active din M.Ap.N. și M.A.I., cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai instituțiilor de educație și cultură, precum și cetățenii municipiului Bârlad. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: