Home / Justitie / 145 de deținuți din Penitenciarul Vaslui urmează a fi eliberați în această săptămână pentru condiții necorespunzătoare de detenție

145 de deținuți din Penitenciarul Vaslui urmează a fi eliberați în această săptămână pentru condiții necorespunzătoare de detenție

Aproximativ 145 de deținuți din Penitenciarul Vaslui ar putea fi eliberați înainte de termen în cursul acestei săptămâni în baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru deținuți  pentru condiții necorespunzătoare. Părăsirea închisorii de către cei care se încadrează în prevederile legale depinde acum de decizia magistraților Judecătoriei Vaslui.

Recenta lege adoptată de către parlament cu privire la eliberarea din penitenciare a deținuților care au avut de suferit din cauza condițiilor precare de detenție ar putea favoriza părăsirea închisorii pentru 15% din persoanele private de libertate încarcerate în Penitenciarul Vaslui. Conform calculelor făcute de către comisia de liberări condiționate a unității vasluiene de detenție, 145 de deținuți se încadrează în prevederile legale. Însă, deținuții care s-ar putea bucura de acest act normativ trebuie să mai treacă de un hop, cel al magistraților Judecătoriei Vaslui.

De la începutul acestei săptămâni, și-au intrat în rol comisiile de eliberări condiționate. Noi vom face propunerile către instanță, iar magistrații vor decide. Evident, vor fi luate în calcul acele persoane private de libertate aflate cel mai aproape de termenul de liberare condiționată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Din cei aproximativ 1.000 de deținuți încarcerați în Penitenciarul Vaslui, doar 11 au părăsit unitatea de detenție la termen, pe 20 octombrie, în baza Legii 169/2017. Restul persoanelor private de libertate care se încadrează în prevederile legale pot fi eliberate doar condiționat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. nu cumva au fost eliberati deja ? pe str. Vasile Parvan au inceput sa dispara bateriile de la masinile din parcari ! Nimeni nu zice nimic si nu face nimic, curios !

x

Check Also

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: