Home / Invatamant / Peste 240 de acte de violență în unitățile de învățământ din județ, raportate în ultimul an școlar

Peste 240 de acte de violență în unitățile de învățământ din județ, raportate în ultimul an școlar

Peste 240 de acte de violență au fost raportate de către conducătorii unităților de învățământ din județ în ultimul an școlar. Șefii învățământului vasluian susțin că directorii de școli mai au mult de lucru pentru a combate acest flagel care afectează activitatea din unitățile de învățământ.

Violența în școli reprezintă în continuare o problemă în școlile din județ. Drept dovadă o reprezintă cifrele raportate de directorii de școli, care sunt mai mici decât cele existente în realitate, multe dintre actele de violență nefiind raportate pentru a nu afecta imaginea instituțiilor de învățământ. Chiar și așa, în statistici apar nu mai puțin de 247 de acte de indisciplină, din care majoritatea reprezintă violențe fizice asupra elevilor. De asemenea, tot în ultimul an școlar, au existat și 68 de fapte de distrugere bunurilor din incinta unităților de învățământ și 18 cazuri de instigare la violență.

Ne pare rău că, încă, ne confruntăm cu acest flagel. De aceea, cred că mai avem mult de lucru. Noi le-am catalogat drept acte de indisciplină pentru că nu s-au depus plângeri la poliție. În mod normal, aceste probleme trebuie rezolvate de către profesori și directori la nivel de unități de învățământ, evident dacă situațiile nu sunt foarte grave”, a declarat, marți, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Pe lângă actele de violență, directorii de școli au raportat și 22 de cazuri de consum de alcool în rândul elevilor, din care două treimi au fost consemnate la nivelul școlilor din mediul urban.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de învățători din județ sunt instruiți în cadrul unui program cu finanțare europeană

Aproape 90 de învățători din ...

Peste 200 de unități școlare din județ, verificate la sânge înainte de reînceperea cursurilor

Pe parcursul lunii august și ...

Peste 320 de candidați au concurat pentru un post în învățământ. Cele mai ”vânate”, catedrele de educatoare și învățători

Peste 320 de candidați, dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: