Google+
Home » Justitie » Cărți de identitate false în Vama Albița

Cărți de identitate false în Vama Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit marți, ascunse asupra a doi cetățeni moldoveni, două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Victor E. și Vadim I., cu vârsta de 24 de ani, respectiv, 38 de ani au vrut să intre în țară marți, prin Vama Albița, în calitate de pasageri în două autoturisme. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în portmoneul lui Victor E. și în buzunarul hainei lui Vadim I., două cărți de identitate cu însemnele autorităților române, pe care erau imprimate fotografia lui Victor E. și fotografia unei persoane de gen feminin. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii vamali au stabilit că documentele sunt false.
Cu privire la cele constatate, Victor E. a declarat că a procurat documentul de la o persoană din Chișinău, ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Vadim I. a declarat că doar
transportă respectivul document în Germania, la rugămintea unei cunoștințe.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: