Google+
Home » Administratie » Cum a reușit directorul Școlii Perieni să-și dea amendă singur pentru că nu știa ce să facă cu gunoaiele din incinta unității

Cum a reușit directorul Școlii Perieni să-și dea amendă singur pentru că nu știa ce să facă cu gunoaiele din incinta unității

Directorul Școlii Perieni a fost amendat de către autoritățile sanitare vasluiene cu 3.000 de lei după ce a solicitat Direcției de Sănătate Publică efectuarea unui control pe motiv că nu știe ce să facă cu gunoaiele din incinta unității. În semn de protest, directorul a spus că va solicita elevilor să vină cu pungi de deșeuri menajare de acasă pe care să le arunce, la sfârșitul programului, în coșurile stradale.

Scandal la școala din comuna Perieni, acolo unde directorul nu a reușit să ajungă la un consens cu autoritățile locale în ceea ce privește asigurarea unor condiții corespunzătoare pentru desfășurarea cursurilor de către cei aproape 500 de elevi care învață în unitățile de învățământ din comună. Pentru a rezolva problemele, directorul școlii coordonatoare a decis să facă o plângere la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, prin care a solicitat efectuarea unui control în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. În fapt, conducerea școlii dorea să afle cine este responsabil de preluarea gunoiului de la cele cinci unități de învățământ din comună, în condițiile în care primăria din localitate ar fi refuzat să se ocupe de această problemă.

Numai că verificările făcute de către autoritățile sanitare nu au fost pe placul acestora întrucât s-au lăsat cu amenzi chiar pentru cel care a solicitat controlul. ”Școala Perieni a fost amendată cu suma de 3.000 de lei pentru neasigurarea aprovizionării cu apă potabilă a elevilor. De asemenea, au fost aplicate două avertismente pentru neutilizarea corespunzătoare a produselor biocide și a condițiilor de igienă necorespunzătoare, precum și pentru numărul insuficient de instalații sanitare raportat la numărul de elevi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Directorul Școlii Perienei acuză autoritățile sanitare care au dat amenzile că nu au ținut cont de faptul că rețeaua de la care sunt alimentate sursele de apă din incinta școlii este a primăriei și de acolo se alimentează inclusiv conductele publice din oraș. ”Bazinele de la care este alimentată întreaga comună se află chiar în curtea școlii, iar până acum nu au fost probleme. Azi (n.red-miercuri), am făcut comandă pentru soluțiile de dezinfecție. Dar, nu s-a rezolvat problema gunoaielor, pe ceea ce am făcut noi sesizarea la DSP. În consecință, o să cerem fiecărui elev să vin cu saci de gunoi de acasă pe care, după ce-l umple, să-l pună la un coș stradal”, a precizat directorul Școlii Perieni, Gabi Gavrilescu.

Șeful unității de învățământ își justifică sancțiunile primite prin aceea că nu cunoaște ”toate legile țării”. Directorul școlii din Perieni a spus că, deși nu-s banii săi, amenda de 3.000 de lei primită de la DSP ”mă doare”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: