Home / Administratie / Elevii din Fundătura care învățau în condiții inumane în satul vecin s-au mutat în școala nouă

Elevii din Fundătura care învățau în condiții inumane în satul vecin s-au mutat în școala nouă

Elevii din Fundătura, care învățau în condiții inumane într-un fost magazin din localitatea învecinată, în principal din cauza unei surse de încălzire, s-au mutat în școala nouă din satul lor. De săptămâna viitoare ar urma să fie deschisă și Școala Delești, care ar rezolva problema învățământului din trei sate.

Problema elevilor din satul Fundătura, care erau obligați să învețe în satul învecinat din cauza unor ambiții ale primarului comunei Delești, învață, în sfârșit, în condiții umane. După o lună în care și-au desfășurat cursurile în săli de clasă în care șorecii le mâncau cornul dat de către guvern, copiii s-au mutat în școala nouă din satul lor. Se pare că, în cele din urmă, edilul Gheorghe Ilieș a cedat și a acceptat ca elevii din Fundătura să nu mai facă zilnic naveta.

Este bine că s-a luat această decizie pentru că nu era normal să existe o unitate de învățământ nouă, iar elevii să fie chinuiți zilnic cu naveta, ca să nu mai vorbim de condițiile inumane în care învățau. Mai mult decât atât, avem promisiuni că, de săptămâna viitoare, se va da în folosință și școala nouă din satul reședință”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Școala de structură Delești ar urma să reunească elevi și preșcolari din trei sate, respectiv Delești, Albești și Răduiești. Cu toate acestea, numărul posturilor de învățători sau profesori nu va fi afectat, așa după cum au afirmat cei din conducerea școlii. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Gimnaziul ”M.C. Epureanu” Bârlad va da startul ”Săptămânii europene a sportului școlar” în județul nostru

Sute de elevi, profesori și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: