Home / Administratie / Ziua Armatei Române, marcată ieri la Vaslui

Ziua Armatei Române, marcată ieri la Vaslui

La Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui a avut loc ieri o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române. Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Vaslui, în colaborare cu Primăria municipiului Vaslui și cu sprijinul Centrului Militar Județean Vaslui.

La festivitate a participat prefectul Eduard Andrei Popica, subprefectul Mircea Gologan, reprezentanți au autorităților locale și județene, ai unităților militare, ai instituțiilor publice, veterani de război, cadre militare ȋn rezervă și retragere, precum și profesori și elevi din municipiul Vaslui. Manifestările au debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al României, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni.

Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment simbolic în istoria poporului român, fiind înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet. Este ziua când ne aducem aminte de momentele de glorie ale Armatei Române. 25 octombrie este ziua în care îi cinstim atât pe cei care s-au jertfit pentru țara lor, cât și pe cei care veghează ca noi toți să trăim astăzi în libertate și în siguranță. La această mare sărbătoare, se cuvine să aducem un pios omagiu tuturor eroilor neamului, care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și integritatea României, iar celor care poartă cu mândrie și responsabilitate haina militară și se află permanent la datorie, le transmitem  toată gratitudinea noastră, a generației de astăzi. Dacă ne raportăm la eroii din județul Vaslui, nu trebuie să-i uităm pe Peneș Curcanul, un simbol al independenței României, pe mareșalul Constantin Prezan, generalul de divizie Nicolae Arghirescu, generalul de divizie Traian Epure, generalul de divizie Ion Rășcanu, cel care a înființat parcul Copou din Vaslui, generalul de brigadă Gheorghe Naumescu și mulți alții mai mult sau mai puțin cunoscuți. Să-i sărbătorim, așadar, pe militarii noștri, să le urăm multă sănătate, succes în misiuni și încredere în destinul rezervat României. La mulți ani, Armatei Române!”, a declarat prefectul Eduard Andrei Popica.

Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare din cadrul Unității Militare din Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: