Google+
Home » Administratie » Conflictul de la Perieni ia amploare. Primarul Iacob, hotărât să sesizeze Ministerul Educației

Conflictul de la Perieni ia amploare. Primarul Iacob, hotărât să sesizeze Ministerul Educației

de Mihaela NICULESCU

Pentru că nu se înțelege sub nicio formă cu directorul Școlii Perieni, Alexandru Iacob, primarul comunei, vrea să solicite prezența în comunitate a unei comisii formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai Prefecturii județului Vaslui. Dacă situația nu se va îndrepta edilul din Perieni este hotărât să se adreseze Ministerului Educației.

Iacob a declarat reporterului Est News că nu mai poate tolera modalitățile repetate în care directorul Gabi Gavrilescu obstrucționează cu bună știință obținerea de fonduri pentru investiții, atât de necesare elevilor din comunitate. Starea tensionată creată de directorul Gavrilescu, numit preferențial în această funcție de inspectoarea Gabriela Plăcintă, este menținută de ani de zile și nici după câștigarea postului de director prin simularea de concurs nu înțelege că trebuie să respecte un raport instituțional între școală și Primărie, să aibă o colaborare permanentă cu unitatea administrativ – teritorială Perieni, care administrează școala din localitate. Din iunie anul trecut și până acum o lună Gavrilescu nu a fost niciodată în Primărie, contabilul școlii fiind cel care intermedia această legătură.

“Directorul școlii este total dezinteresat de activitatea unității pe care o manageriază, cât și de soarta elevilor. Vă imaginați că marțea trecută, într-o ședință de la ISJ, s-a ridicat în plen și a declarat că elevii nu mai beneficiază de transportul cu microbuzele școlii. Habar nu avea că acest lucru se întâmpla de două săptămâni. Este adevărat că Primăria nu mai are bani pentru a suporta cheltuiala cu combustibilul pentru microbuzele școlii, dar pentru a nu avea de suferit elevii, aceste cheltuieli au fost suportate de mine, până la rectificarea bugetară următoare. Elevii sunt transportați cu microbuzele școlii, dar directorul nu știa nimic, ne-a declarat Alexandru Iacob. Nu este singurul lucru pe care directorul Gavrilescu nu îl cunoaște, deși ar trebui să fie primul care știe ce se întâmplă în curtea sa. Din cauza necunoașterii legislației, directorul Gavrilescu a încasat și o amendă de 3.000 lei de la DSP, după ce chiar el a sesizat, în necunoștință de cauză, că Primăria nu ridică gunoiul produs în școală. Doi reprezentanți ai DSP au venit la fața locului și au depistat că școala nu are instalație de apă potabilă în interior. De ce? Pentru că niciodată directorul școlii din Perieni nu a comunicat deficiențele Primăriei și niciodată nu a fost la edilul comunei pentru a încerca să rezolve împreună problemele cu care se confruntă școala.

“Nu mi s-a comunicat nimic. Noi, Primăria, nu avem obligația de a ridica gunoiul. Școala este unitate cu personalitate juridică și buget separat, de aceea trebuie să încheie un contract pentru ridicarea gunoiului cu o unitate de salubritate, în cazul acesta cu CUP Bârlad. Pe raza comunei noastre nu există niciun loc autorizat pentru depozitarea deșeurilor. Eu am recomandat directorului școlii să încheie acest contract, dar, din păcate, nimeni nu m-a ascultat. Din această cauză DSP a amendat școala, bani care evident nu vor fi dați din buzunarul directorului, ci din buzunarul contribuabililor comunei, a mai spus Alexandru Iacob. Primarul din Perieni este profund marcat de faptul că lipsa de comunicare pe care o are de câțiva ani cu directorul Gabi Gavrilescu a devenit păguboasă pentru comună, pentru profesorii și elevii acesteia în primul rând.

“Am dorit să facem câteva proiecte, finanțate prin PNDL, cum ar fi construirea unor grupuri sanitare pentru profesori, pentru că nu există așa ceva în școală, o sală de sport pentru școală, să dotăm laboratoarele care au aparatură veche și calculatoare depășite. De asemenea am dorit să construim o grădiniță, dar să și implementăm un program after school, finanțat prin POCU. Din păcate nu am avut cu cine vorbi, domnul director, care manageriază prost școala, nu ne-a oferit niciun document, niciun act dintre cele pe care le-am solicitat pentru întocmirea acestora, a mai precizat Alexandru Iacob.

Primarul comunei Perieni a ajuns la capătul răbdării și pentru că nu vrea ca localitatea pe care o păstorește să aibă de suferit în continuare, a găsit oportună solicitarea de urgență a unei echipe care să verifice la fața locului maniera de lucru a directorului Gavrilescu. Ignorarea de către acesta a autorităților locale este impardonabilă atâta vreme cât unitatea pe care o conduce se află în administrarea Primăriei, iar el în calitate de director are obligația de a menține în permanentă legătura cu conducerea localității pe teritoriul căreia se află școala.

About Tehno Redactor

5 comments

  1. Acest individ mai bine ar respecta legea bunului simt si ar lua de pe trotuarul ,din fata magazinelor din piata centrala-Barlad,materialele de consructie depozitate acolo.A blocat si trotuarele cu maeriale de constructie, si strazile cu masinile lui. Dupa ia sa isi dea cu parerea ce fac directorii de scoli, care fata de el au invata carte si nu sunt platiti pentru asta. Cat despre faptul ca zice ca nu stia ca scoala u are aia si aia, el este chior si surd, nu traieste acolo ? Nu pentru asta este platit , sa se ocupe de necesitatile comunei ? Vrea sa vina directorul scolii, om cu studii la facultate, sa se roage de el sa isi faca treaba ?
    Rusine .

  2. Primarul asta destept si bun la suflet mai bine candideaza la prezidentiale. Cine nu il lasă să facă aceste investiții de care zice de ani de zile. Oamenii din comună îl votează pentru că aşa e în toată țara. El este, de fapt, un idiot analfabet manipulat de un viceprimar semidoct.

  3. Primarul iacob ar fi bine sa si plătească dările si sa se duca dincolo.unde nu-i durere nici întristare .

  4. Marlan analfabet si increzut,o jigodie care jigneste si umileste pe toata lumea,locul tau e la puscarie nu la primarie.Si ia-o si pe curva aia nebuna cu tine!

%d blogeri au apreciat: