Google+
Home » Invatamant » 45 de posturi de directori de școli din județ, vacante în continuare

45 de posturi de directori de școli din județ, vacante în continuare

45 de posturi de directori de școli din județ sunt în continuare vacante, chiar și după două etape în care s-au organizat concursuri pentru ocuparea acestora. În consecință, aproape un sfert dintre funcțiile de conducere de la cele 153 de unități de învățământ cu personalitate juridică sunt ocupate prin delegări date de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui nu a reușit într-un an de zile să ocupe cele 199 de posturi de directori vacante scoase la concurs în cele 153 de unități de învățământ cu personalitate juridică din întreg județul. De altfel, la cele două examene organizate în toamna anului trecut și primăvara acestui an s-au prezentat mai puțini candidați decât numărul de posturi vacante. Evident, o parte dintre cei care și-au dorit să ajungă șefi de școală sau grădiniță au picat concursul astfel încât s-a ajuns în situația în care aproape un sfert din funcțiile de conducere să rămână în continuare vacante chiar și după cele două examene.

Concursurile pentru directori ne-a ocupat cam jumătate din timpul anului școlar trecut. Chiar și așa, 36 de posturi de directori și 9 de directori adjuncți au rămas vacante. Însă, nu ne vom opri aici și probabil vom mai organiza un nou concurs”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Șefii învățământului vasluian nu au putut preciza când vor fi scoase din nou la bătaie cele 45 de posturi de directori rămase neocupate, cu foarte mici excepții toate în mediul rural. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: