Home / Sanatate / Doar 350 de doze de vaccin antigripal pentru vasluienii cu boli cronice și personalul medico – sanitar din județ

Doar 350 de doze de vaccin antigripal pentru vasluienii cu boli cronice și personalul medico – sanitar din județ

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică din Vaslui, a început campania de vaccinare antigripală în județ, odată cu începerea sezonului de monitorizare a infecțiilor respiratorii și a gripei. Astfel, se intenționează protejarea populației expuse la risc crescut de a face gripă și complicații ale acesteia.

Pentru prima etapă au fost repartizate 350 de doze, destinate pacienților cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă și pacienților cu afecțiuni cronice din spitale/secții de boli cronice. O parte din cele 350 de doze este destinată personalului medico-sanitar din secțiile ATI și neonatologie și personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și face parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.

Ministerul Sănătății va livra către DSP Vaslui o nouă tranșă de vaccin antigripal în a doua jumătate a lunii noiembrie. Dozele vor fi destinate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoane cu infecție HIV, gravidelor și persoanelor peste 65 de ani. De asemenea pentru stabilirea numărului de doze care va fi trimis în județul nostru se va lua în calcul și personalul medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare, care prin natura activității vine în contact respirator cu pacienți sau cu asistați. Dar și persoane rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc crescut. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

29 de tineri din Berezeni și Fălciu se vor califica în meseria de tractorist

Direcția pentru Agricultură a Județului ...

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

%d blogeri au apreciat: