Home / Sanatate / Doar 350 de doze de vaccin antigripal pentru vasluienii cu boli cronice și personalul medico – sanitar din județ

Doar 350 de doze de vaccin antigripal pentru vasluienii cu boli cronice și personalul medico – sanitar din județ

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică din Vaslui, a început campania de vaccinare antigripală în județ, odată cu începerea sezonului de monitorizare a infecțiilor respiratorii și a gripei. Astfel, se intenționează protejarea populației expuse la risc crescut de a face gripă și complicații ale acesteia.

Pentru prima etapă au fost repartizate 350 de doze, destinate pacienților cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă și pacienților cu afecțiuni cronice din spitale/secții de boli cronice. O parte din cele 350 de doze este destinată personalului medico-sanitar din secțiile ATI și neonatologie și personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și face parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.

Ministerul Sănătății va livra către DSP Vaslui o nouă tranșă de vaccin antigripal în a doua jumătate a lunii noiembrie. Dozele vor fi destinate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoane cu infecție HIV, gravidelor și persoanelor peste 65 de ani. De asemenea pentru stabilirea numărului de doze care va fi trimis în județul nostru se va lua în calcul și personalul medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare, care prin natura activității vine în contact respirator cu pacienți sau cu asistați. Dar și persoane rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc crescut. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: