Home / Administratie / Salariații de la Protecția Copilului amenință cu proteste fiindcă nu și-au primit salariile pe luna septembrie

Salariații de la Protecția Copilului amenință cu proteste fiindcă nu și-au primit salariile pe luna septembrie

Cei aproape 2.600 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cel mai mai mare angajator din județ, amenință cu proteste deoarece nu și-au primit lefurile pe luna septembrie. Potrivit liderului de sindicat Gică Crețu, personalul ar fi trebuit să își primească salariile pe data de 15 octombrie, aceasta fiind cea mai mare întârziere salarială cu care s-au confruntat angajații instituției.

“Noi am făcut toate demersurile legale, ne-am adresat instituțiilor abilitate și am primit asigurări că situația se va rezolva, dar banii nu au venit. Așteptăm poate se rezolvă situația în prima ședință de Guvern. Băncile nu ne așteaptă, copiii trebuie hrăniți, trimiși la școală. Sunt familii în care ambii soți lucrează în instituția noastră, avem printre angajați unici întreținători de familie. Situația este disperată. Luăm în calcul varianta unui protest organizat, dar până atunci există posibilitatea ca oamenii să iasă în stradă spontan pentru că lucrurile nu mai pot fi ținute sub control”, a declarat ieri liderul de sindicat din cadrul DGASPC Vaslui.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui se confruntă o criză financiară fără precedent, instituția neavând bani pentru plata salariilor până la sfârșitul anului. Aceste probleme sunt cunoscute încă de la începutul anului, deoarece DGASPC Vaslui a avut un buget la 60% din execuția anului trecut. În ceea ce privește cheltuielile de personal, sunt neacoperite la această dată ultimele luni ale acestui an, dar sunt și probleme la asigurarea cheltuielilor de funcționare. Suma de care ar fi nevoie pentru rezolvarea situației este de peste aproximativ 40 de milioane de lei. Lunar, cheltuielile salariale ale instituției se ridică la aproximativ șapte milioane de lei. Autoritățile județene au cerut sprijinul Guvernului pentru acordarea fondurilor necesare plății salariilor și a principalelor cheltuieli legate de funcționare, iar autoritățile centrale vor decide dacă se va acorda un sprijin din fondul de rezervă al Guvernului sau dacă situația se va remedia la următoarea echilibrare bugetară. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: