Google+
Home » Justitie » (Foto) Zeci de cărți de identitate românești false, depistate la controlul de frontieră

(Foto) Zeci de cărți de identitate românești false, depistate la controlul de frontieră

În cursul acestui an, polițiștii de frontieră au descoperit la Vama Albița zeci de cărți de identitate cu însemnele autorităților românești ce s-au dovedit a fi false. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat luna aceasta.

Polițiștii de frontieră au descoperit cărțile de identitate românești false în baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale. Documentele au fost depistate preponderent asupra unor cetățeni din Republica Moldova. Au fost înregistrate și cazuri în care au fost implicate persoane cu cetățenie română, cu vârste cuprinse între 19 și 52 de ani. Ca “modus operandi”, persoanele depistate la controlul de frontieră cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziționat de pe teritoriul Republicii Moldova, plătind sume cuprinse între 50 și 500 euro. După achiziționarea cărților de identitate false, cetățenii intenționau să ajungă în state din Uniunea Europeană cu scopul de a-și găsi locuri de muncă.

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar și lipite pe corp, în încălțăminte, în husa unui telefon mobil și a unei tablete prinsă în plafon și folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei. În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, polițiștii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale sau complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni etc.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui va continua să întreprindă măsuri ferme, în zona de competență, în vederea depistării persoanelor ce uzitează de documente false de călătorie și luării măsurilor legale ce se impun împotriva acestora. (G.P)

 

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: