Home / Administratie / PNL-ul acuză, PSD își face în continuare treaba la Oșești

PNL-ul acuză, PSD își face în continuare treaba la Oșești

Alegerile locale interimare pentru funcția de primar în comuna Oșești nasc patimi între partidele politice, în special între principalii competitori. Astfel, liderii liberali îi acuză în continuare pe cei de la PSD că nu fac o campanie electorală corectă, mai ales printr-o presupusă implicare a Instituției Prefectului.

Ultima săptămână de campanie pentru alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al comunei Oșești încinge spiritele, așa cum, de altfel, se întâmplă în majoritatea competițiilor locale. Așa după cum era de așteptat, trecerea primarului interimar de la PNL la PSD în pragul alegerilor a încins și mai mult spiritele. Acesta este și principalul motiv al liberalilor, să atace pe social-democrați care, în opinia liderilor PNL, nu joacă o carte corectă. Astfel, liberalii readuc în atenția opiniei publice problema legalității menținerii în funcție a primarului interimar de la Oșești, Didi Alexandroae, și presupusa lipsa de reacție a prefectului Eduard Popica cu privire la încetarea mandatului actualului edil.

Acel ordin al prefectului refuză să vină și astfel un primar interimar, care nu mai este membru al partidului ce l-a propulsat consilier local, continuă să organizeze aceste alegeri. După ce ne-am adresat prefecturii, am primit un document prin care ni s-a comunicat că ni se va răspunde în termen de 30 de zile. Nu înțeleg de ce acele 30 de zile trebuie să fie musai 30 de zile, cum nu înțeleg de ce există o implicare destul de apăsată a prefectului în campania electorală de la Oșești. El trebuie să fie garantul unor alegeri libere și corecte. Buzatu face presiuni asupra prefectului să nu elibereze ordinul de vacantare a postului de consilier local, astfel încât candidatul să intre în luptă ca orice alt competitor și nu din postura de organizator al alegerilor din comună”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Liberalii au anunțat că un grup de consilieri locali de la Oșești au inițiat un proiect de hotărâre privind ”încetarea de drept a unui post de consilier local și vacantarea acestuia”, vizat fiind postul actualului primar interimar Didi Alexandroae. Ședința va avea loc pe 31 octombrie, cu cinci zile înainte de alegerile locale parțiale din Oșești. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Eliminarea sărăciei – Prioritate pentru Dan Barna

Județul Vaslui este afectat în ...

Un nou mod de a gândi președinția – Dan Barna, candidatul USR PLUS

Pe 26 mai, vasluienii au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: