Google+
Home » Sanatate » Mușamalizarea cazului lenjeriilor nespălate de la Spitalul ”Beldiman” Bârlad a fost demonstrată public!

Mușamalizarea cazului lenjeriilor nespălate de la Spitalul ”Beldiman” Bârlad a fost demonstrată public!

Scandalul lenjeriilor nespălate de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad este amplificat chiar de către reprezentanții spitalului. Ceea ce am afirmat chiar în titlul articolului nostru de vineri, cum că se încearcă mușamalizarea acestei realități nemaiîntâlnite până acum la spitalul din Bârlad, a fost demonstrat public, pe pagina de facebook a instituției.

Într-o încercare aproape penibilă de a dezminți alarmanta situație de la spital, responsabilii de aici au postat câteva poze în care apar niște saci cu lenjerii spălate, stivuiți într-o dubă, precum și un pachet pe care scrie ”Ținute medici”. Acestea ar fi, după părerea conducerii spitalului, dovada că noi am mințit. Aceasta este maniera în care conducerea contrazice ceea ce se cunoaște de câtva timp în toate secțiile spitalului, ceea ce ne-au declarat chiar angajații unității (de la infirmiere până la doctori), ceea ce se vorbește deja în oraș (pentru că într-un oraș atât de mic, secretele unei instituții cu sute de angajați sunt imposibil de păstrat). Dar conducerea Spitalului ”Beldiman” a ținut morțiș să ne arate că negrul este alb.

”Ca urmare a articolului de astăzi din ziarul Est News, tinem sa informăm pacienții si apartinatorii acestora ca lenjeria curata este livrată conform graficului, în condiții de calitate deosebită, iar pentru o mai certa confirmare atasam câteva imagini”, acesta este textul care însoțește fotografiile.

Pe principiul ”<Bună ziua!> <Bat un par!>”, Spitalul ”Beldimand” vrea să dezmintă articolul nostru vorbind despre lucruri care nu au nicio legătură cu subiectul. Noi am scris despre lenjeriile murdare, ținute în saci, claie peste grămadă, in unele secții de aproape două săptămâni, iar spitalul postează un comentariu în care vorbește despre ”Graficul de livrare a lenjeriilor curate”.

Ținem și noi să informăm ”pacienții și aparținătorii” că ziarul Est News nu a scris niciodată vreun articol care să fi avut ca subiect ”graficul de livrare a lenjeriilor curate”. Pentru simplul motiv că un asemenea grafic nu există. Problema majoră a spitalului nu este livrarea lenjeriilor curate, cât este nelivrarea lenjeriilor murdare. Subiect pe care am încercat să-l lămurim la telefon cu managerul Daniela Borș înainte să publicăm articolul. Managerul a recunoscut, finalmente, că nu știe (!!!) dacă la spital este lenjerie murdară și a promis că ne va contacta pentru a răspunde acestei întrebări. Așa cum am mai spus, nu a revenit cu niciun telefon. Am fi fost dispuși, ca în urma publicării articolului nostru, să acordăm spitalului chiar și un drept la replică (deși nu am fi fost obligați, atât timp cât ne-am făcut datoria de a solicita punctul de vedere al instituției anterior publicării articolului) în care să demonstreze populației că sursele noastre din spital au mințit și că nici vorbă de lenjerii murdare de peste o săptămână, nici vorbă că spălătoriile din Huși, Tecuci, Brăila, Bacău au refuzat să presteze acest serviciu pentru spital, nici vorbă că ceva din ceea ce am scris noi ar fi real.

Așadar, mai lămuritor pentru pacienți și aparținătorii lor ar fi fost ca reprezentanții spitalului să vorbească despre cantitățile nepermise de lenjerii murdare pozate și filmate despre care am scris în articol. Nicidecum despre cele 300 de kilograme de rufe spălate pe ultima sută de metri de firma de la Iași. În timp ce noi suntem cei acuzați, prin diverși interpuși cu misiune clară pe rețelele de socializare, că practicăm manipularea, conducerea spitalului vine în fața bârlădenilor cu fotografii și mesaje menite să mintă populația. Au fotografiat demonstrativ o țoșcă pe care scrie ”Ținute medici”, în intenția de a ne face mincinoși pe noi, ziariștii, care am scris ceea ce toată lumea știe: că angajaților spitalului, de la un capăt la altul, li s-a cerut să-și spele singuri uniformele (un lucru interzis de normele în domeniu). Dar nu au pomenit niciun cuvințel, de exemplu, despre mașina de spălat din baia doctorilor, în care aceștia își spală singuri ținutele.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: