Google+
Home » Administratie » Acuzații șocante la ALDE Vaslui! Emil Dorin, fostul președinte al organizației, acuzat că a băgat banii de campanie în buzunar

Acuzații șocante la ALDE Vaslui! Emil Dorin, fostul președinte al organizației, acuzat că a băgat banii de campanie în buzunar

de Marian NISTOR

Momente jenante la ultima ședință a Biroului Politic al ALDE Vaslui, când fostul președinte Emil Dorin a fost nevoit să returneze banii de campanie ai candidatului la primărie de la Ciocani, 1.300 de lei, pe care îi băgase în buzunar.

Schimbarea conducerii la vârf la Organizația Județeană Vaslui a ALDE, fostul președinte Dorin Emil fiind înlocuit de Sorin Braniște, duce la situații de-a dreptul jenante în organizație. Membrii de partid se simt liberi acum să vorbească și să ceară explicații în legătură cu practicile fostei conduceri, ale ex-președintelui Dorin Emil, rămas simplu membru, fără nicio putere în organizație. În ultima întrunire a conducerii organizației județene, în plină ședință a Biroului Politic, fostul președinte Dorin Emil a fost nevoit să bage mâna în buzunar și să scoată 1.300 de lei, bani pe care candidatul de la Ciocani la primărie îi investise în campania electorală de anul trecut, statul îi decontase la începutul acestui an, dar fostul președinte îi „mătrășise”.

Actualul președinte Sorin Braniște a fost nevoit să recunoască incidentul, încercând totuși să-i minimalizeze efectele.

„Au existat niște nereguli făcute de fosta conducere, în speță de fostul președinte Dorin Emil, care nu a returnat banii tuturor candidaților, așa cum prevede legea. Am trecut la verificări caz cu caz, pentru a vedea dacă mai sunt și alte astfel de situații. Îi vom cere domnului Emil Dorin explicații. El a afirmat că a returnat banii tuturor candidaților”, a spus Sorin Braniște.

Dorin Emil este acuzat acum în cadrul partidului și pentru faptul că organizația a pierdut locul de vicepreședinte al Consiliului Județean, care era repartizat de la nivel central pentru ALDE în județul Vaslui în cadrul alianței cu PSD. La opoziția consilierilor pesediști majoritari față de persoana sa, propus pentru vicepreședinte de ALDE, manifestată în două rânduri la vot, Dorin Emil ar fi afirmat în interiorul organizației că dacă el nu va fi vicepreședinte, nici un alt consilier județean ALDE nu îi va lua locul.

Emil Dorin sustine că totul este o născocire: „Candidatul respectiv a fost plecat din țară după alegerile locale și după ce s-a întors totul s-a rezolvat. Bătălie politică, fiecare dă cum poate.”

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: