Home / Administratie / O gură de oxigen pentru dezvoltarea județului

O gură de oxigen pentru dezvoltarea județului

După prelungirea cu o lună, până la 30 noiembrie, a termenului de depunere a proiectelor la PNDL 2, documentațiile pentru majoritatea celor 256 de proiecte ale județului Vaslui vor ajunge la Ministerul Dezvoltării spre aprobare și implementare. Este convingerea vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, care crede că acestea reprezintă “o gură de oxigen” pentru dezvoltarea județului.

Până vineri, peste 60% dintre documentațiile pentru cele 256 de proiecte câștigate de unitățile administrativ-teritoriale și Consiliu Județean Vaslui ajunseseră la Ministerul Dezvoltării spre aprobare și viitoare implementare. Apoi a venit vestea bună: prelungirea termenului până la care pot fi depuse acestea cu o lună, până la 30 noiembrie. Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, crede că în aceste condiții cea mai mare parte a documentațiilor vor fi depuse.

CJ Vaslui a depus 17 proiecte, în valoare de 180 de milioane de lei: 14 drumuri județene, două poduri și un proiect pentru reabilitarea Școlii Sfânta Ecaterina.

“Vrem ca pe proiectele depuse de CJ Vaslui să putem începe să lucrăm din vara anului viitor. Sper ca să se depună cât mai multe proiecte din cele rămase. Primarii trebuie să le depună, pentru a avea investiții în următorii trei ani. Bugetele sunt precare pentru susținerea dezvoltării localităților și, tocmai de aceea, proiectele câștigate reprezintă o gură de oxigen pentru comunitățile locale, dar și pentru dezvoltarea județului nostru. Județul Vaslui are nevoie de investiții în fiecare localitate”, a spus Ciprian Trifan.

“Sper să depunem cât mai multe pentru ca să rămânem măcar pe locul trei la investiții. Și rog pe colegii noștri primari să depună pentru a avea investiții în următorii ani”, a mai spus Trifan.

Comuna Vinderei, fruntașă

Pentru unele comune, PNDL 2 înseamnă foarte mult. Dintre cele 882 de milioane de lei, suma cea mai mare a fost obținută de comuna Vinderei, 33.59 milioane lei, pentru șapte proiecte.

Acestea sunt “extindere sistem de alimentare cu apă potabilă și înființare sistem de canalizare și stație de epurare în satul Vinderei” (5.648.000 de lei), „înființare sistem centralizat de alimentare cu apă, canalizare și epurare ape uzate în satul Obîrșeni” (5.839.400 de lei), „înființare sistem centralizat de alimentare cu apă, canalizare și epurare ape uzate în localitățile Docăneasa și Gara Docăneasa” (5.162.900 de lei), „înființare sistem centralizat de alimentare cu apă, canalizare și epurare ape uzate în satul Docani” (5.377.900 de lei), „înființare sistem centralizat de alimentare cu apă, canalizare și epurare ape uzate în satele Valea Lungă și Gara Tălășman” (7.475.150 de lei), „înființare sistem de canalizare și epurare ape uzate în satul Brădești” (3.069.483 de lei) și „construire grădiniță în satul Vinderei” (1.025.000 de lei). (Marian NISTOR)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui are în anul 2020 un buget de 373 milioane lei. Cele mai mari sume merg la asistență socială și sănătate

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va aproba în ...

Firma Soragmin a început lucrările de reabilitare a drumului strategic dintre E 581 și DN 15D

Firma Soragmin SRL a început, luni, lucrările de reabilitare ...

Doi pui de tigru bengalez, achiziționați de Grădina Zoologică din Bârlad. Când ii vor putea vedea vizitatorii?

de Mihaela NICULESCU Doi pui de tigru bengalez vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: