Google+
Home » Justitie » Turci prinși la Vama Albița cu cărți de identitate false

Turci prinși la Vama Albița cu cărți de identitate false

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări asupra a doi cetățeni turci care au prezentat duminică la controlul de frontieră două cărți de identitate false, cu însemnele autorităților din Luxemburg.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărților de identitate prezentate de cei doi, în vârstă de 20 și 15 ani, polițiștii au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au constatat că acestea sunt false.

În prezența unui traducător autorizat de limbă turcă cei doi tineri au declarat că în luna septembrie s-au hotărât să călătorească în scop turistic în Ucraina și Republica Moldova. În timp ce se aflau într-un taxi, în municipiul Chișinău, șoferul i-a auzit vorbind despre faptul că vor să meargă și în România, dar nu posedă vize necesare călătoriei legale, fapt pentru care taximetristul le-a propus ca, în schimbul sumei de 1.700 de lei moldovenești, să le procure documentele necesare trecerii frontierei. Turcii s-au reîntâlnit duminică dimineață cu șoferul, care le-a dat cărțile de identitate cu însemnele autorităților din Luxemburg și care i-a condus la autogara din Chișinău pentru a pleca spre București.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: