Home / Social / O brumă de speranță pentru cei 2.500 de angajați de la Protecția Copilului: ar putea primi bani de salarii din Fondul de rezervă al Guvernului

O brumă de speranță pentru cei 2.500 de angajați de la Protecția Copilului: ar putea primi bani de salarii din Fondul de rezervă al Guvernului

Cei peste 2.500 de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui și-ar putea primi salariile restante pentru luna septembrie din Fondul de rezervă al Guvernului. Cel puțin așa suțin sindicatele, care au avut o întâlnire tripartită în cursul după-amiezii de marți, după ce salariații de la DGASPC Vaslui au amenințat cu declanșarea unor acțiuni de protest pe motiv că nu și-au primit lefurile de mai bine de două săptămâni.

Fondul de rezervă al Guvernului ar putea fi soluția de moment pentru rezolvarea problemei grave de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui cu privire la plata salariilor restante. Cei peste 2.500 de angajați ai instituției și-ar putea primi lefurile restante până la mijlocul lunii noiembrie, dacă le vor fi virate în conturi cele șapte milioane de lei de care au nevoie pentru achitarea salariilor pe septembrie. Cel puțin aceasta a fost promisiunea pe care au obținut-o liderii de sindicat în urma întâlnirii pe care au avut-o în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Ca urmare a demersurilor inițiate de Sindicatul DGASPC Vaslui, Federația Salariaților din Administrația Publică Locală și Centrală ”Columna” și Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România-Frăția, s-au obținut promisiuni că situația salariaților Direcției de Protecție a Copilului Vaslui va fi rezolvată în prima jumătate a lunii noiembrie 2017, perioadă în care se vor concretiza soluții și pentru asigurarea plății salariilor până la sfârșitul anului. În urma discuțiilor purtate la nivel central, este viabilă plata salariilor din fondul de rezervă al Guvernului sau rectificarea bugetară ce va avea loc până pe data de 15 noiembrie 2017”, ne-a declarat liderul Sindicatului DGASPC Vaslui, Gicu Crețu.

Potrivit acestuia, sindicatul pe care-l conduce a declanșat deja procedurile de strângere de semnături în vederea declanșării unor acțiuni de protest. ”S-au demarat procedurile de declanșare a grevei, însă aceasta va fi declarată după epuizarea posibilităților de rezolvarea a acestei probleme prin dialog și conciliere. Hotărârea de a declara greva se ia doar cu acordul scris a cel puțin jumătate din numărul membrilor Sindicatului DGASPC Vaslui, sindicat reprezentativ la nivel de unitate. Totodată ne arătăm susținerea pentru membrii de sindicat în toate acțiunile pe care aceștia le vor decide spontan sau organizat”, susține Gică Crețu.

Este pentru a doua lună consecutiv când cei peste 2.500 de angajați ai DGASPC Vaslui nu-și primesc salariile la timp din cauza epuizării bugetului pe acest an de către instituție. Dacă pentru august lefurile s-au achitat la o săptămână față de data normală de plată a salariilor, pentru luna septembrie se înregistrează deja o întârziere de peste două săptămâni. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: