Home / Administratie / Parcometrele decorative din centrul Bârladului le dau bătăi de cap șoferilor aflați în tranzit prin oraș

Parcometrele decorative din centrul Bârladului le dau bătăi de cap șoferilor aflați în tranzit prin oraș

Două aparate de taxare, amplasate chiar în apropierea Primăriei din Bârlad, fac zile amare șoferilor de bună-credință, mai cu seamă celor aflați în tranzit prin oraș, care, după ce-și găsesc cu greu un loc potrivit pentru mașină, vor să achite taxa de parcare. Parcometrele există, dar, pentru că nimeni nu-i atenționează că ele nu funcționează, oamenii pierd minute bune până să-și dea seama că nu sunt filmați cu camera ascunsă. Au poposit la Bârlad, orașul în care administrația locală e plină de surprize și face hocus-pocus cu tichetele de parcare.

În fața Finanțelor Publice și peste drum de Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir (aflat, culmea, chiar în subordinea Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din Bârlad!), parcarea e o aventură care se lasă, deseori, cu ironii și glume la adresa bârlădenilor și a administrației locale.

Șoferii din alte orașe, care staționează cu autoturismele în zonă, fie la orele dimineții, fie la cele ale amiezii, trebuie să treacă un veritabil test al răbdării, atunci când ajung în fața automatelor de parcare. Aparatele, unul dintre ele aflat chiar lângă un indicator greu de ratat cu privirea, se vor a fi mărturie că aerul civilizației a ajuns și în Bârlad. O fi ajuns, dar a plecat repede de unde a venit, pentru că parcometrele, deși au fost montate în urmă cu trei ani, nu folosesc nimănui. Nici primăriei, care ar trebui să încaseze niscaiva bănuți pentru vistierie, nici șoferilor, care-și varsă nervii pe aparate, fiindcă nu primesc nimic în schimbul bunei intenții de a plăti serviciul de parcare.

Dacă, în alte orașe, fie ele și de provincie, parcometrele interacționează cu șoferii în limbile engleză, franceză sau germană, pe lângă română, și acceptă plata atât cu monede și bancnote, cât și cu cardul, aparatele de la Bârlad tac mâlc. În plus, administrația locală nu s-a gândit să lase vreun răvaș celor care se apropie de ele, cu gând să le folosească, astfel că, în majoritatea timpului, scene tragi-comice se petrec în preajma roboților de metal fără glas.

Pentru că nu toți oamenii gustă ʺglumeleʺ administrației locale de la Bârlad, mai cu seamă cei veniți din orașe îndepărtate, mai civilizate și mai dezvoltate, le sugerăm șefilor de la Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor DAPPC) din Bârlad să posteze un anunț oficial, prin care să își asume starea actuală a parcometrelor: ʺNU FUNCȚIONEAZĂ!ʺ. Nu de alta, dar, chiar în cursul zilei de ieri, un șofer din Suceava, supărat că aparatul de parcare nu vrea să-i ia banii, a pus repede eticheta orașului: ʺAșa servicii, așa oameni, așa oraș!ʺ

Cum bârlădenii n-au nicio vină pentru această situație (ba chiar au contribuit, probabil, la achiziționarea acestora, cu bani din bugetul local), ne întrebăm ce vrea administrația Boroș să arate prin menținerea unor aparate nefuncționale în stradă, de decor. O fi vorba despre un semn de prețuire a moștenirii lăsate de edilii anteriori, sau pur și simplu de un soi de neglijență, soră cu indiferența?

Contactat de reportenii noștri, Iulian Bîca, șeful DAPPC Bârlad, a recunoscut că este o scăpare: ”Observația dumneavoastră este corectă. O sa scriem niște afișe ca sunt nefuncționale, ca sa nu se mai învârtă oamenii în jurul lor, până le vom repune în funcțiune, pe viitor”. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: