Home / Administratie / Campanie “Orașe Curate”

Campanie “Orașe Curate”

In perioada 2-20 octombrie organizatia ECOTIC, in parteneriat cu GOSCOM Vaslui, Primaria Municipiului Vaslui si Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui au dat startul campaniei „Orase Curate” , campanie dedicata colectarii DEEE (deseuri de echipamente electrice si electrocasnice) uzate din mediul urban.

Aceasta campanie a incurajat locuitorii municipiului Vaslui sa predea corect electricele si electronicele uzate la punctul de colectare local, deoarece acestea contin substante periculoase si odata ajunse in mediu, pot pune in pericol oamenii, flora si fauna, dar si pentru ca ,acestea contin si materiale reciclabile, intra intr-un complex ciclu de reciclare care genereaza materii prime secundare.

Campania a reprezentat o buna oportunitate de a determina oamenii sa se debaraseze de aceste deseuri intr-un mod care respecta cerintele legislative si bunele practici comunitare si a avut un rol preponderent de constientizare, pentru ca cetatenii trebuie sa constientizeze ca detin niste deseuri, de care trebuie sa se debaraseze, astfel incat sa respecte cerintele de mediu.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din Vaslui care a predat unul sau mai multe deseuri de minim 10 kg cumulate la punctul de colectare amplasat in incinta bazei auto Goscom Vaslui, str. Alexandru cel Bun nr.8 bis, sau care a sunat la numarul de telefon pus la dispozitie de catre Goscom Vaslui in vederea colectarii de la domiciliu, au primit un premiu instant constand intr-o umbrela.

In toata aceasta perioada s-au strans deseuri electrice si electrocasnice atat de la persoanele fizice ale municipiului Vaslui, cat si de la persoanele juridice si institutii, deoarece a fost o campanie de colectare binevenita, menita sa atraga volume importante de deșeuri electrice și electronice casate din instituții publice și companii.

Astfel de la persoanele fizice s-a colectat o cantitate de 1480 kg, iar de la persoanele juridice si institutii s-a colectat o cantitate de 460 kg si s-au distribuit un numar de 121 de umbrele.

SC GOSCOM VASLUI SA multumeste cetatenilor municipiului care au participat la aceasta campanie, deoarece au demonstrat ca au inteles cat de important este sa reciclam, sa contribuim activ la protejarea mediului inconjurator si a sanatatii noastre, a tuturor.

About Mihai Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: