Google+
Home » Administratie » Liberalii și pesediștii bârlădeni pupat Piața Independenței, la patinoar

Liberalii și pesediștii bârlădeni pupat Piața Independenței, la patinoar

Ședințele Consiliului Local Bârlad au fost inventate, fără doar și poate, să ne amintească permanent că I.L. Caragiale este actual indiferent de vremuri. Ultima mostră a fost oferită ieri, când, după vestita răfuială dintre primarul Boroș, consilierii PSD și cei ai PNL pe tema patinoarului din Bârlad, taberele nu doar că au căzut la pace dar s-au și întrecut una pe alta în bezele și complimente.

Proiectul pentru construirea patinoarului a fost votat în unanimitate, pesediștii declarându-se mulțumiți după ce primarul Dumitru Boroș le-a acceptat criticile și a modificat proiectul. Dacă inițial, edilul-șef era pentru amenajarea patinoarului prin încredințare directă unei firme de el cunoscută, acum a acceptat varianta licitației publice.

Profund mișcat, consilierul Sorin Răducanu l-a ”periat” pe primar în plenul ședinței, l-a lăudat pentru că în cele din urmă a acceptat să respecte legea și că a înțeles că încredințarea directă dădea naștere unor suspiciuni de favorizare a unui anumit investitor. Drept premiu pentru că s-a dovedit atât de ”social-democrat” l-a invitat pe primar să se înscrie în PSD.

Consilierii liberali au recunoscut, prin consilierul Liviu Luca, forța pe care a avut-o comunicatul de presă al pesediștilor în care aceștia atrăgeau atenția asupra ilegalităților pe care Boroș &co era pe punctul să le comită. În finalul acelui comunicat PSD spunea: ”Rămâne ca domnul primar, în al 15-lea ceas, alături de funcționarii publici din primărie să parcurgă pașii necesari în vederea construirii patinoarului”.

Băiat bun, Boroș a arătat că nu iese din cuvântul lor și, la fel ca la începutul mandatului, când le-a pus pe tavă funcția de viceprimar al Bârladului, a ascultat și de această dată sfaturile prietenilor pesediști. Căci capul ce se pleacă, sabia nu-l taie! Iar Boroș are nevoie de cap, căci acolo s-a născut ideea că patinoarul este o sursă sigură de voturi și de popularitate

În acest an, patinoarul va fi amenajat pe pietonalul din spatele Bisericii Domneasca. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

3 comments

  1. Da au pupat piata impreuna cu slugile !

  2. Primarul joaca la cacialma!Invitatia de a veni la psd,inseamna tocmai ,,ratacirea politica,, si atentionarea,ca se afla intr-o barca purtata de valuri la voia intamplarii!

  3. barladean atent

    Eu cred ,ca Raducanu i-a atras atentia pirmarului,ca n-are nimic de-a face cu liberalismul si ca atitudinea lui este mai degraba populista!

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: