Home / Social / Lovitură pentru abonații la ajutor social din județ: vor pierde banii dacă nu participă voluntar la situații de urgență

Lovitură pentru abonații la ajutor social din județ: vor pierde banii dacă nu participă voluntar la situații de urgență

Inundațiile, furtunile sau cutremurele vor fi principalii dușmani ai asistaților social din județul Vaslui, pentru că de aici li s-ar putea trage cea ai mare nenorocire: aceea de a-și pierde ajutorul de la stat.
O propunere legislativă aflată în dezbatere publică condiționează acordarea ajutorului social cu participarea beneficiarului apt de muncă la acțiunile de prevenire sau de înlăturare a urmelor unor situații de urgență – inundații, furtuni, cutremure, ș.a.
Inițiatorii legii spun că prin aceste modificări vor avea de câștigat și primarii și comunitatea, dar și beneficiarii ajutoarelor de la primărie, deoarece vor fi înscriși ca voluntari și vor fi pregătiți special pentru anumite acțiuni în situații de urgență.
Acțiunile la care vor participa acești noi voluntari nu sunt cele desfășurate de ISU sau structurile specializate ale statului, ci acțiunile derulate de primării/prefecturi: curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea copacilor sau deșeurilor din albiile cursurilor de apă, monitorizarea interdicțiilor cu privire la arderea miriștilor, toaletarea sau tăierea unor pomi ce pun în pericol căile de acces, evacuarea apelor din inundații, a zăpezilor în cazul căderii masive, sprijinirea populației afectate în cazurile de fenomene meteo extreme.

Proiectul legislativ impune și primarilor reguli pentru a-i aduce la muncă pe beneficiarii acestor ajutoare: edilii vor face liste cu beneficiarii apți de muncă, le vor prezenta consiliilor locale drepturile și obligațiile acestora, vor întocmi procedurile operaționale pentru serviciile voluntare de situații de urgență. În caz contrar, și primarii, și beneficiarii ajutoarelor vor fi pasibili de amenzi. (George PROCA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Firmele de construcții sunt în pragul falimentului. Statul nu le-a decontat lucrările pe ultimele luni

de Dănuț CIOBANU Firmele de ...

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, ...

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: