Google+
Home » Administratie » Ce înseamnă să faci promisiuni electorale, fără să știi ce spui! Centrul de permanență medicală de la Bârlad, în chinurile facerii

Ce înseamnă să faci promisiuni electorale, fără să știi ce spui! Centrul de permanență medicală de la Bârlad, în chinurile facerii

Bârlădenii nemulțumiți de inexistența unui centru de permanență mai au de așteptat. Cât, nu se știe exact. În ultima conferință de presă, primarul Dumitru Boroș, cel care a promis în campanie că printre primele lucruri pe care le va face este să reînființeze acest centru, a declarat că a identificat un spațiu și că a alocat bani de la buget.

”Am alocat din bugetul local 30.000 de lei pentru amenajarea unui spațiu în care să funcționeze acest punct. Spațiul se află în spatele Centrului de revitalizare corporală și dorim să îl dăm în funcțiune cât mai repede cu putință”, a precizat primarul.

Nimic nou sub soare. Să dorești e una (asta o știm din campanie), dar să faci e alta.

În urmă cu un an, edilul-șef declara pentru ziarul nostru: ”Am tot studiat legislația referitoare la acest subiect, în ultima vreme. Nu e simplu, este de durată. E obligatori să încheiem colaborări cu cel puțin cinci medici de familie, ne trebuie un spațiu adecvat, o serie de dotări, ceva aparatură. Dar acestea sunt lucruri care se rezolvă, cel mai greu este cu medicii. De ei depinde totul și nu sunt mulți dispuși că facă gardă de noapte”.

Așadar, nu spațiul și banii pentru amenajarea Centrului de Permanență Medicală erau principalul obstacol, ci faptul că primarul nu reușește să convingă medicii de familie să lucreze la acest centru. Obstacol de care s-a lovit atât la începutul mandatului său, cât și acum, la jumătatea acestuia. Ce ”vrajă” ar putea face ca totuși, Boroș să nu-și încheie mandatul de primar fără să realizeze măcar această promisiunile din zecile făcute în campanie și în baza cărora oamenii l-au pus în fruntea orașului, nu se știe.

Centrul de Permanență Medicală a funcționat până acum 15 ani, la parterul Policlinicii Spitalului. O intenție de reînființare a acestuia a existat, în primul mandat al ex-primarului Constantin Constantinescu, dar numai pentru o perioadă foarte scurtă. Problema era aceeași: medicii de familie au refuzat să mai lucreze din cauza nemulțumirilor legate de remunerație.

Hotărârea cu care Dumitru Boroș a promis în campanie că el va putea să facă ceea ce fosta administrație nu a fost în stare, a contat mult în ochii electoratului, care și-au pus toată încrederea în minunile ce urmau să invadeze Bârladul odată ce Boroș va sosi la primărie, pe calul său alb. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: