Google+
Home » Administratie » Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public. Ionel Pasat, hușeanul care a venit la Bârlad pentru un an și nu a mai plecat

Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public. Ionel Pasat, hușeanul care a venit la Bârlad pentru un an și nu a mai plecat

Cotidianul Est News continuă serialul “Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public”, prin care și-a propus să vi-i prezinte pe cei 21 de membri ai Consiliului Local Bârlad și altfel decât îi dezvăluie prestația lor, mai mult sau mai puțin discutabilă. Pentru că, indiferent de conduita pe care partidele din care fac parte sau propriile lor conștiințe le-o impun, consilierii au și ei slăbiciuni, pasiuni, bucurii, vise sau neîmpliniri. Astăzi, consilierul Ionel Pasat.

Are 36 de ani și este unul dintre cei mai tineri consilieri locali din Bârlad. Ionel Pasat se află la primul său mandat de consilier și se numără printre cei cinci consilieri care-și desfășoară activitatea la catedră. Pasat este profesor de matematică și a știut de mic că asta va deveni.

”Am învățat la Școala nr. 3 Huși și dragostea pentru acest obiect minunat mi-a fost insuflată de Georgian Mihăilă, profesor bârlădean la origine. M-a atras modul lui de a se apropia de elevi. Încă din clasa a V-a, m-am hotărât să fac matematică. Am trăit pentru matematică și, ulterior, prin matematică”, ne-a mărturisit Ionel Pasat.

Cum obiectul îl acaparase definitiv, elevul Ionel Pasat își ocupa aproape tot timpul cu rezolvarea problemelor din culegeri. După cum spune chiar el, era un fel de șoarece de bibliotecă. Așa că nu a mai stat pe gânduri și, după terminarea liceului, a dat examen la Facultatea de matematică din Iași. Absolvit-o în 2003, cu o notă foarte mare, în anul al patrulea reușind să obțină media 10.

După un an în care a predat la Hârlău, Ionel Pasat a venit la Bârlad. Și-a dorit să rămână aici doar un an, visul lui să se întoarcă în Huși, orașul natal. Dar soarta a făcut să nu mai plece de aici.

”Am venit ca profesor titular cu dorința de a sta doar un an, dar m-am obișnuit cu oamenii și cu orașul și am rămas. Recunosc că un merit l-a avut și soția mea, bârlădeancă, pe care am cunoscut-o aici, unde mi-am întemeiat familia. Avem două fetițe adorabile care sunt averea mea. Mă văd aici și peste 10, și peste 20 de ani”.

 

”Una dintre marile probleme ale Învățământului este că la liceu se intră prea ușor”

Tânărul consilier s-a integrat foarte bine în colectivul Liceului Tehnologic ”Petru Rareș”, unde predă și unde, de un an, este director adjunct.

Consilierul Pasat se consideră un om obișnuit, care a plecat de jos și a ajuns pe o anumită treaptă prin muncă și perseverență. Cât a fost elev, a avut printre profesori adevărate modele și, la rândul său este considerat un model. La Liceul Tehnologic, prea puțini elevi ajung pe băncile facultății, dar Ionel Pasat se mândrește că anul acesta a reușit performanța ca o fostă elevă a sa să fie admisă la Facultatea de matematică.

Pasat nu consideră programa școlară încărcată. La matematică, de exemplu, i se pare destul de lejeră în comparație cu perioada în care el era elev

”Materia nu poate fi încărcată dacă o faci la timp și sistematic. Elevi buni sau răi la învățătură au existat dintotdeauna. Ceea ce este cu adevărat o problemă în sistemul de învățământ românesc este modalitatea de admitere în licee. În liceul unde predau, procentajul de promovabilitate a bacalaureatului este de 35%. Culmea, note de trecere se obțin mai mult la matematică decât la limba română. Ce pretenții să ai de la un elev care vine din gimnaziu, cu lacune mari în pregătire, și intră la liceu cu medii jenant de mici și fără a trece examenul de evaluare națională?”, a mai precizat Pasat.

Comments

comments

About Simona Vasile

3 comments

  1. Ma bucur sa aud ca sunt si tineri de valoare in consiliul local. Spor la munca tuturor. Vrem si noi un oras civilizat.

  2. Felicitari. Elevii clasei a XII -a C, promotia 2017, va doresc multa sanatate. Va multumim si va dorim mult succes in toate.

  3. Felicitari domnului profesor. Ca fosta eleva, ii multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru noi. A fost ca un tata.

%d blogeri au apreciat: