Home / Administratie / Bârlădenii, furioși că sunt obligați să meargă pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuare

Bârlădenii, furioși că sunt obligați să meargă pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuare

Străzile Bârladului, sufocate zi de zi de mașinile parcate inclusiv pe trotuare au devenit un real pericol pentru pietoni. Una dintre zonele care dau mari bătăi de cap cetățenilor este cea a străzii Vasile Pârvan, în special porțiunea din apropiere intersecției cu cartierul Munteni.

Pentru părinții care-și duc copii la Grădinița nr. 9, dar și la școlile din zonă, fiecare dimineață este un calvar. Mașinile parcate direct pe trotuare obturează accesul pietonilor. Părinții sunt puși în situația de a merge cu copiii direct pe carosabil, printre mașini, în condițiile unui trafic intens, agravat și de prezența mașinilor de mare tonaj care circulă pe aici. În lipsa șoselei de centură, strada Vasile Pârvan este invadată aproape la orice oră de TIR-uri, camioane care zguduie din temelii locuințele din apropiere.

Părinții nemulțumiți ne-au scris și nouă, ziariștilor, despre lipsa de reacție a autorităților în fața acestei situații, subiectul fiind postat și pe rețelele de socializare, iar acolo unde există sute de critici și comentarii.

Necesitatea amenajării parcărilor rămâne o problemă reală, iar conducerea orașului pare a fi neputincioasă și în fața acestei provocări. Trotuarele sunt ticsite de autoturisme, iar autoritatea locală nu pare să aibă nicio idee de rezolvare a problemei. De la începutul mandatului, primarul Dumitru Boroș nu a amenajat nicio parcare la Bârlad, dar se gândește intens la taxarea locurilor de parcare deja existente. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

One comment

  1. Politia locala doarme acum viseaza salarii marite.Pe strada Dragos Voda incepand cu zona din spatele fostului cinema Barladul pana la confectii se parcheaza pe un sens desi in spatele blocurilor sunt parcari enorme goale.Datorita acestui fapt se blocheaza circulatia tirurile ce circula pe aici nu mai au loc pe sens si se formeaza cozi interminabile.

x

Check Also

Vrem ca la Oradea, dar facem ca la Bârlad

Primăvara vine la Bârlad cu imagini de colecție… de ...

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Bârladul sub lupă: Atenție la capcana de pe trotuar!

De mai mult timp, bârlădenii care tranzitează Bulevardul Republicii, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: