Google+
Home » Administratie » Conducerea piețelor bârlădene scoate de la naftalină ”caracatițele” de blocare a roților mașinilor! Haosul din jurul pieței centrale a ajuns de nestăpânit

Conducerea piețelor bârlădene scoate de la naftalină ”caracatițele” de blocare a roților mașinilor! Haosul din jurul pieței centrale a ajuns de nestăpânit

Caracatițele de blocare a roților autoturismelor parcate ilegal vor reapărea în piața bârlădeană. Harababura și aglomerația existente în parcările din jurul pieței ar putea să dispară de la anul, odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament de organizare și funcționare a Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad. Regulamentul se lasă așteptat și acum, deși conducerea direcției a dat asigurări încă de astă-vară că va intra în vigoare în octombrie.

”Ne gândim să reactivăm metoda blocării roților mașinilor care staționează neregulamentar în piață. Vom aplica întâi avertisment, introducem numărul mașinii în baza de date, iar dacă șoferul recidivează, trecem la blocarea roților, dublată de administrarea amenzii și, apoi ridicarea mașinii. Această activitate va fi efectuată de o echipă a pieței sau de o firmă specializată. Sunt zile, mai ales sâmbătă, duminică și sărbătorile religioase și legale, când zona este sufocată. Traficul este blocat ore în șir. Nu este normal. De aceea vom purta o discuție cu reprezentanții Poliției municipale și ai Poliției locale pentru a vedea ce putem face pentru fluidizarea traficului pe străzile din jurul pieței”, ne-a declarat Iulian Bîca, șeful DAPPC Bârlad.

Piața ”Sf. Ilie” Bârlad este tranzitată zilnic de un număr imens de mașini, între 3.500 și 4.500, potrivit bazei de date în care sunt introduse datele autoturismelor la intrarea în parcările pieței.

Rămâne de văzut cât de perseverenți vor fi administratorii pieței în aplicarea acestei măsuri, ținând cont că nu este pentru rima dată când în Bârlad șoferii care încalcă legea sunt speriați cu blocarea roților. Cu mai mulți ani în urmă, atunci când DAPPC a investit sume serioase de bani pentru achiziționarea caracatițelor, metoda a funcționat doar câteva luni. După care, din motive necunoscute, a fost abandonată. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

One comment

  1. De acceptați sa intre mașini mai multe in scuarul pietiii ???? Sa iasa Banu???????Nu dezvoltați nimic in favoarea populației !!doar bani !! Doar bani niste idioți!

%d blogeri au apreciat: