Home / Justitie / Iată cu ce orori a îngrozit Spania o scursură din Vaslui! Condamnat de spanioli la 30 de ani de închisoare, a fost predat ieri autorităților din România
Sursa foto: reporteris.ro

Iată cu ce orori a îngrozit Spania o scursură din Vaslui! Condamnat de spanioli la 30 de ani de închisoare, a fost predat ieri autorităților din România

Aurel Vasile Costache, un individ în vârstă de 29 de ani care a făcut de râs județul Vaslui peste granițele țării, a fost preluat de polițiștii români pentru a fi băgat la închisoare, după ce autoritățile din Spania l-au condamnat la 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie, vătămare corporală și viol, în formă continuată.

Vasluianul, împreună cu un complice, a comis în 2012 o serie de fapte care au oripilat Spania. Conform dosarului înregistrat la Curtea de Apel Iași, Aurel Vasile Costache a ajuns în Spania în 2012, după ce magistrații români l-au eliberat condiționat din închisoare, unde executase peste patru ani pentru tentativă de omor. Văzându-se scăpat de pușcărie, individul a plecat “la muncă”. Pe parcursul unei singure luni, respectiv în iunie 2012, i-a îngrozit pe spanioli. Ororile sale au ținut prima pagină a ziarelor spaniole, condamnările ținându-se lanț.

Prima: Costache, împreună cu complicele său a acostat o femeie care se afla la grupul sanitar din stația de autobuz din Alicante. Prin amenințare, victima a fost deposedată de bunuri în valoare de 505 euro pe care le avea în geantă (suma de 130 euro, 2 telefoane și un iPod), cei doi desfăcându-i apoi nasturii de la cămașă și încercând să o introducă într-una din băi, acțiune ce nu a mai fost finalizată datorită rezistenței victimei. Pentru această faptă, a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

A doua: cei doi au acostat o altă femeie, de astă dată într-o parcare subterană din Alicante, cu scopul de a-i sustrage geanta și, întrucât victima a opus rezistență, cei doi au exercitat acte de agresiune asupra acesteia, până și-a pierdut starea de conștientă. În cele din urmă, au reușit să-i sustragă geanta în care avea bijuterii și alte bunuri personale (prejudiciu în valoare de 1.683 euro). Ca urmare a actelor de agresiune ce au fost exercitate asupra sa, victima a suferit leziuni vindecabile într-un număr de 106 zile îngrijiri medicale. Vasluianul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru această faptă.

A treia: Costache împreună cu prietenul său, au abordat pe stradă, pe rând, alte trei femei din Spania. Au exercitat acte de violență asupra acestora și le-au sustras gentile în care aveau sume de bani, telefoane și alte bunuri personale. In cazul primelor două victime, cei doi au încercat să întrețină și raporturi sexuale prin constrângere, nefinalizându-și acțiunile și abandonând victimele datorită apropierii unor trecători. Costache Vasile Aurel a fost condamnat la trei pedepse de câte trei ani închisoare.

Cea mai gravă dintre fapte i-a atras și cea mai mare condamnare: 15 ani închisoare pentru viol și 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea unei infracțiuni de furt prin violență (tâlhărie). Costache Vasile Aurel a acostat o  altă femeie în parcarea subterană a imobilului în care aceasta locuia în Alicante, a constrâns-o să-i dea suma de 70 euro pe care victima o avea asupra sa, într-un portofel, apoi a condus-o cu forța într-o zonă mai puțin circulată a parcării și a obligat-o să întrețină raporturi sexuale. de asemenea, a obligat-o să-i dea și alte bunuri pe care le avea (telefon, un lănțișor din aur).

Transferul din Penitenciarul Duenas Moraleja, Palencia, Spania a fost dispus conform unei sentințe penale pronunțate de Curtea de Apel Iași, în august 2017, prin care s-a hotărât recunoașterea și punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentințele emise de instanțele din Spania. (G.P.)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: