Google+
Home » Social » Agenți economici din județ, sancționați pe bandă rulantă pentru încălcarea legislației muncii

Agenți economici din județ, sancționați pe bandă rulantă pentru încălcarea legislației muncii

Nu mai puțin de 80 de agenți economici din județ au fost amendați în ultima lună pentru încălcarea legislației muncii. Cele mai mari probleme constatate rămân tot cele pe linia sănătății și securității în muncă, cum ar fi neinstruirea angajaților cu privire la riscurile la care se expun, precum și lipsa controalelor medicale obligatorii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectuat peste 170 de controale la firmele din județ în ultima lună pentru a vedea dacă este respectată legislația în domeniu de către administratorii societăților comerciale. Așa după cum era de așteptat, agenții economici au în continuare mari probleme, în special în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă a angajaților. Drept dovadă sunt cele 80 de firme sancționate de către inspectorii de muncă, valoarea totală a sancțiunilor depășind 240.000 de lei.

Numărul sancțiunilor a fost 115, pentru unii angajați fiind aplicate mai multe amenzi. Nu mai puțin de 13 persoane au fost depistate pe perioada controlului fără forme legale de angajare, valoarea amenzilor fiind de 220.000 de lei”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Deși cele mai multe nereguli, respectiv 101, au fost depistate pe linia sănătății și securității în muncă, suma amenzilor aplicate a fost de 22.500 de lei. Tot în ultima lună, firmele din județ au raportat și trei accidente de muncă, acestea fiind în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: