Google+
Home » Politic » PNL a cerut renumărarea voturilor de la Oșești, acolo unde candidatul PSD a câștigat alegerile pentru primar

PNL a cerut renumărarea voturilor de la Oșești, acolo unde candidatul PSD a câștigat alegerile pentru primar

PNL a cerut renumărarea voturilor în urma alegrilor locale parțiale de la Oșești, acolo unde candidatul PSD, Didi Alexandroae a câștigat alegerile pentru funcția de primar. Pe lângă numărul mare de voturi nule, liberalii contestă și discrepanța foarte mare între numărul de voturi obținute de candidatul lor în cele trei secții de votare.

Organizația Județeană PNL nu înghite pierderea alegerilor locale din Oșești, mai ales din cauza diferenței mici de voturi în raport cu candidatul PSD, care a câștigat alegerile la doar 19 voturi diferență. În consecință, liberalii au solicitat renumărarea voturilor în speranța că ar putea câștiga alegerile ”la masa verde”.

Pentru a clarifica unele aspecte referitoare la alegerile locale parțiale din data de 05 noiembrie 2017 din comuna Oșești, PNL Vaslui a solicitat, prin adresa nr. 272 din 06.11.2017, renumărarea voturilor. Aspectele semnalate, care trebuiesc lămurite, sunt numărul mare de voturi nule din cele trei secții de votare, 46, comparativ cu diferența care a fost între primii doi competitori, 19 voturi, discrepanța foarte mare ântre numărul voturilor obținute de candidatul PNL în cele trei secții de votare, în două dintre ele câștigând detașat, în timp ce la Oșești reprezentantul PSD a câștigat categoric”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

De asemenea, liberalii contestă și diferența mare în ceea ce privește prezenta la vot afișată în timp real pe site-ul ROAEP și cea de pe procesul verbal întocmit în secția 369 Oșești. ”La încheierea procesului de, votare prezența la vot afișată pe site in secția Oșești era de 538 persoane, iar pe Procesul-Verbal prezența la vot a fost de 550 persoane. În celelalte două secții de votare, datele au fost identice: la Pădureni 130 persoane, iar la Buda diferența a fost de o persoană. Potrivit reprezentanților PNL din secția de votare Buda și din BEC Oșești, sacul cu buletinele de vot din secția de votare 370 Buda a fost transportat la BEC nesigilat. Mai mult, Procesul-Verbal privind consemnarea rezultatelor votării din secția Buda a fost refăcut la BEC în absența reprezentanților PNL și ALDE din secția de votare, semnătura acestora pe PV-ul refăcut lipsind. Tot în acest PV refăcut, numele reprezentantului PNL din secția de votare este trecut eronat. Menționăm ca, reprezentantul PNL din secția de votare, a făcut cerere în scris conform legii, pentru a primi o copie a Procesului-Verbal privind consemnarea rezultatelor votării, dar președintele secției, dna. Gosav Elena a refuzat să-i elibereze această copie. Așteptăm clarificarea celor semnalate prin renumărarea voturilor din cele trei secții de votare din comuna Oșești la alegerile parțiale din 05 noiembrie 2017”, se mai arată în comunicatul PNL.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: