Home / Politic / Primarul PSD de Huși susține că sora sa a luat ”pe bune” concursul de manager al spitalului din localitate, în ciuda contestațiilor făcute de PNL

Primarul PSD de Huși susține că sora sa a luat ”pe bune” concursul de manager al spitalului din localitate, în ciuda contestațiilor făcute de PNL

Primarul PSD de Huși Ioan Ciupilan susține că sora sa a luat ”pe bune” concursul de manager al spitalului din localitate, în ciuda contestațiilor făcute de PNL potrivit cărora Lucia Rotaru nu ar mai fi avut dreptul să candideze pe funcția deținută din cauza vârstei de pensionare. Edilul îl contrazice pe liderul liberal Nelu Tătaru și cu privire la componența comisiei de evaluare, din care au făcut parte doi profesori universitari și președintele Consiliului de Administrație al spitalului, și nu ”un fotbalist și un pensionar”.

Concursul de manager al Spitalului Municipal Huși a născut din nou patimi politice. Liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru, medic al unității medicale în cauză, a contestat modul de organizare al concursului, în speță comisia de examinare și vârsta unicului candidat, Lucia Rotaru, de altfel sora primarului Ioan Ciupilan. Președintele liberalilor vasluieni a spus că din comisie ar fi făcut parte un pensionar și un fotbalist, membri PSD și apropiați ai edilului. În plus, Tătaru a afirmat că managerul spitalului nu ar fi avut dreptul să candideze pe motiv că are vârsta de pensionare.
Primarul municipiului Huși a reacționat la acuzele aduse și, într-o conferință de presă organizată marți, a afirmat că sora sa a luat ”pe bune” concursul de manager. ”Din comisia de concurs nu au făcut parte acele persoane menționate de fostul senator Nelu Tătaru. La propunerea Consiliului de Administrație (CA) al spitalului, din care face parte și ruda sa Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, au fost desemnate de către Universitatea de Medicină și Farmacie Iași două cadre universitare. De asemenea, din comisie a mai făcut parte, prin lege, și președintele Consiliului de Administrație, Constantin Bârsan, precum și un secretar și reprezentantul Asociației Pacienților, ultimii fără drept de vot. Această comisie a rezolva inclusiv contestațiilor consilierilor liberali, făcute pentru a duce lumea în eroare că sora primarului va fi directoare indiferent cum”, a declarat primarul Ioan Ciupilan.
Edilul Hușului l-a contrazis pe liderul PNL și cu privire la vârsta până la care avea voie să candideze sora sa în funcția de manager. ”Este invocat faptul că vârsta de pensionare este 62 de ani, fără a se menționa că medicii, care au dreptul să ocupe și funcții de conducere, se pensionează la 65 de ani, atât femeile cât și bărbații, acest aspect fiind dat de legea specială. Ca și concluzie, acum PNL, prin președintele său Nelu Tătaru, încearcă să ducă în eroare, dând frânturi de lege, fără a lua în calcul și celelalte ordine de ministru și legislația specială”, a conchis primarul Ciupilan.
Lucia Rotaru este managerul Spitalului Municipal Huși din 2013 și a rămas în continuare pe funcție după ce a câștigat concursul organizat în luna octombrie. (Ionu] PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Numărul cazurilor de gripă din județ, ca și cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: