Home / Justitie / Cei patru polițiști acuzați că l-au bătut pe bărbatul din Iana, cercetați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad

Cei patru polițiști acuzați că l-au bătut pe bărbatul din Iana, cercetați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad

Șeful de post din comuna Iana, Ionuț Vrabie, și ceilalți trei colegi ai săi acuzați de un bărbat din comună că l-au bătut, l-au scuipat și l-au amenințat fără a avea nici cel mai mic motiv, au intrat pe mâna procurorilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a demarat o anchetă în cazul celor patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Cazul a fost relatat pe larg în paginile Est News, după ce Ciprian Bleoju, în vârstă de 39 de ani, din satul Hălărești, comuna Iana, le-a povestit reporterilor noștri că cum a fost bătut în mod profesionist de patru polițiști și un jandarm, fără a avea nicio vină. Duminică, omul s-a trezit cu polițiștii la poartă. Aceștia dăduseră curs unui apel făcut la 112 de soacra lui Bleoju, care își acuza ginerele că i-a furat calul și căruța. De fapt, bunurile erau ale tânărului, dar acesta i le împrumutase soției sale, de care s-a e separase. Cu aceasta uitase să i le înapoieze, Bleoju și le-a luat singur de pe strada principală a satului, acolo unde și le-a găsit abandonate.

Fără a ține cont de această stare de lucruri, polițiștii l-au obligat pe Bleoju să ducă acasă la soacra lui calul și căruța. Acesta a refuzat, drept pentru care vânjoșii polițiști l-au luat la bătaie.

”M-au lovit peste picior, m-am dezechilibrat, am căzut, după care au început să-mi dea cu spray paralizant în ochi. Din cauză că lăcrimam și vederea îmi era încețoșată, nu am putut să intru foarte repede în mașina poliției, ceea ce i-a enervat și mai mult și au început să-mi aplice lovituri în coaste. M-au dus la postul de poliție și, imediat, m-au luat la bătaie alți doi polițiști și un jandarm aflat în încăpere. Jandarmul m-a pus să stau în genunchi și să-mi cer iertare pentru că i-am deranjat pe polițiști în week-end. Am fost scuipat în ochi și lovit în continuare. Ultima oară m-au lovit în partea stângă, sub coastă, unde am dureri și acum. Vrabie era foarte roșu la față și cuprins de furie. M-a amenințat că, atâta timp cât el va fi șef de post mă va bate la orice oră din zi și din noapte”, ne-a povestit Ciprian Bleoju.

Omul spune că nu-și poate reveni din trauma prin care a trecut. Umilit și batjocorit, s-a urcat în autobuz și a venit la Bârlad, în căutarea dreptății. A intrat în audiență la comisarul-șef al poliției Bârlad și i-a povestit acestuia toată pățania.

Ulterior, a venit la redacția nostră dorind să facă lumii întregi cunoscută pățania prin care a trecut. Nu înțelege în ruptul capului cum niște oameni plătiți să vegheze la liniștea și siguranța unei comunități, oameni care în loc să slujească cinstit uniforma pe care au avut onoarea să o îmbrace, terfelesc nobila profesie de polițist.

”În cine să ne mai încredem? Cine să ne mai apere? În fața greutăților vieții, la cine să strigăm după ajutor după Dumnezeu? La doctor, la polițist, la judecător. Dacă polițistul te bate pe motiv că i-ai stricat ora de relaxare, dacă te bate pentru că refuzi să-i dai altuia bunurile care îți aparțin… eu, un om simplu, ce să mai fac?” – iată strigătul de neputință al lui Ciprian Bleoju, cel care așteaptă acum ca cei mai puternici decât șeful de post și subalternii acestuia din Iana să-i spele rușinea și să facă dreptate.  (Mihaela NICULESCU)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

O femeie s-a dat drept șoferul accidentului învăluit în mister de la Roșiești. Un cititor Est News vine cu o dezvăluire șocantă

O femeie de 50 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: