Google+
Home » Social » A explodat prețul ouălor în județul Vaslui. Explicația celui mai mare producător de ouă din țară: concurența ”a murit” și acum își permite!

A explodat prețul ouălor în județul Vaslui. Explicația celui mai mare producător de ouă din țară: concurența ”a murit” și acum își permite!

Ouăle devin pentru locuitorii județului Vaslui un aliment de lux. În ultima săptămână, prețurile au luat-o razna, aproape dublându-se. De la 45 – 50 de bani, un ou a ajuns să coste 75 și chiar 85 de bani. Explicația este că producătorii de ouă din România au scăpat de concurența pe care le-o făceau fermierii cehi și polonezi. Profitând de această situație, ei își fac efectiv de cap și iau pielea de pe oameni.

Motivele pentru care ouăle românești nu mai au concurență în România ni le-a dezvăluit Ștefan Bogos, patronul celei mai mari firme producătoare de ouă din țară: ”Până acum, fermierii din Cehia și Polonia au ținut păsările în cuști sub 850 cm pătrați/pasăre, adică mai mici decât prevăd normele europene. Nefăcând investiții, ei și-au putut permite să practice un preț mai mic la ouă. În felul acesta, ne-au obligat și pe noi să practicăm aceleași prețuri ca ale lor, în ciuda faptului că investițiile noastre ne-ar fi îndreptățit să practicăm prețuri mai mari. Recent, fermierilor respectivi li s-a interzis categoric să ma țină păsările în acele condiții, motiv pentru care pe piața românească au rămas doar producătorii care respectă standardele europene”.

Dându-și seama că oamenii nu vor mai avea de unde alege, producătorii români s-au gândit, așadar, să profite de situație și să umfle preșurile în cel mai cinic mod cu putință.

Nu este exclus, după cum spune Bogos, ca până de Crăciun, prețul unui ou să ajungă chiar și la un leu: ”Dacă este cerere, creștem prețul. Dacă nu, rămâne așa”. Cu alte cuvinte, dacă vrem ouă mai ieftine, nu mai trebuie să cumpărăm. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

2 comments

  1. Scuze nu ar trebui sa folosesc cuvantul handicapat,e o jignire la adresa personelor cu dizabilitati as fi putut sa folosesc pur si simplu cercopitec,hrubar etc.Multumesc

  2. Numai la noi handicapatii de producatori cresc pretul daca e cerere..Logic ar fi ca acesta sa scada pentru ca si profitul lor este mai mare si isi permit sa vanda mai ieftin.Dar la noi au mentalitate comunista acesti imbogatiti peste noapte.Si nici copiii nu cred ca ei respecta normele europene..De fapt profita de situatie ca li se permite..Halal..La astia ar trebui sa li se impoziteze veniturile la sange

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: