Google+
Home » Invatamant » Haos total în zona Școlii ”Iacov Antonovici” Bârlad

Haos total în zona Școlii ”Iacov Antonovici” Bârlad

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Tonitza, în zona Școlii ”Iacov Antonovici” Bârlad, din cauza ploii, a noroiului și a lucrărilor de construcție a sălii de sport. De două zile, elevii școlii și părinții acestora sunt iritați de mizeria pe care trebuie să o suporte, mai ales în anumite momente ale zilei, când au loc reale ambuscade create de  autoturisme.

Aceste neplăceri ar fi fost evitate fără doar și poate dacă ar fi fost respectat termenul de finalizare a construcției sălii de sport, respectiv 12 septembrie. Acesta a fost prelungit până în decembrie și, cu siguranță, va mai fi amânat câteva luni, până la sfârșitul primăverii.

”Întârzierea de jumătate de an este pricinuită de birocrație. Proiectul sălii de sport a trebuit să fie modificat după tragedia de la clubul Colectiv, pentru respectarea noilor reglementări ISU. Avizele ISU au venit destul de greu. Compania Națională de Investiții (CNI) a prelungit cu trei luni termenul inițial, între timp au mai fost făcute modificări, a trecut iarăși un timp până când CNI le-a aprobat și, dacă firma constructoare va trebui să întrerupă lucrările din cauza vremii, termenul de finalizare va fi iarăși prelungit. Lucrările ar putea fi reluate în martie, iar obiectivul va deveni funcțional la sfârșitul primăverii”, ne-a declarat Georgel Bradu, directorul-adjunct al Școlii ”Iacov Antonovici”.

În acest moment moment se lucrează la interioare, grupuri sanitare și vestiare și la rețeaua subterană de energie electrică. Deși plouă, se toarnă trotuarele și aleile din jurul sălii și se lucrează la treptele de intrarea în clădire.

Așadar, părinții, profesorii și elevii vor trebui să se înarmeze cu răbdare și să se obișnuiacă cu zgomotul și noroiul din jurul școlii, să se consoleze cu ideea că poate la vară vor avea o sală de sport funcțională, cea mai mare și mai modernă din județul Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

 

About Simona Vasile

2 comments

  1. Cam mare efortul si energia pe care o suportam bun! Așa se întâmpla de 27 ani sacrificii!!! Mereu sacrifici!!!

  2. Atunci mâncați voi oua!

%d blogeri au apreciat: