Google+
Home » Social » Salariații de la Bârlad din sistemul de Protecție a copilului s-au alăturat protestului declanșat de colegii de la Vaslui

Salariații de la Bârlad din sistemul de Protecție a copilului s-au alăturat protestului declanșat de colegii de la Vaslui

de Simona MIHĂILĂ

Peste 100 de angajati ai D.G.A.S.P.C. din Barlad au organizat un protest spontan intre orele 13 si 14, o greva de avertisment in care si-au spus nemultumirile legate de intarzierile salariale. Oamenii au iesit cu pancarte pe care scria: “Vrem respect!,”Nu vrem sa fim mintiti!”, “Suntem profesionsti, nu cersetori!”, “Ajutati-ne sa ajutam!”, sau “Muncim, nu cersim!”.

In mijlocul protestatarilor s-a aflat și Esmeralda Bâgu, vicepresedintele Sindicatului DGASPC.

”Ne manifestam solidaritatea fata de colegii nostri de la Vaslui care au demarat primii acest protest spontan. Nu dorim altceva decat sa ne fie respectate drepturile salariale. Oamenii din Direcție isi fac datoria si trebuie sa fie plati]i pentru ca altfel nu pot sa-si intretina familiile. Vom urma caile legale pentru a organiza o greva japoneza si daca va fi cazul si o greva generala”, a declarat Esmeralda Bigu.

La protest au iesit angajatii aflati in zilele lor libere, in vreme ce salariatii aflati la serviciu, pe teren sau in birouri si-au vazut de lucru pentru a nu neglija beneficiarii.

După o jumătate de oră, printre protestatari a sosit și Gică Crețu, liderul de sindicat, care a adus vești de intalnirea pe care angajații de la Vaslui au avut-o cu Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean. El i-a informat pe bârlădeni de noile promisiuni ale șefului județului: că miercuri va avea loc o ședință de Guvern în care vor fi alocați banii necesari plăților salariale din direcție.

Din păcate, a fost nevoie de o situație crancena ca aceasta pentru ca unii dintre salariati DGASPC, in special membri ai PSD, sau beizadelele unor membri PSD, angajați cu pile, sa realizeze insemnatatea protestelor din iarna trecuta, cand mii de oameni au iesit in strada pentru a striga impotriva abuzurilor si a masurilor populiste ale guvernarii PSD. Multi dintre acești angajați, care acum au nevoie de solidaritate cetateneasca, au refuzat sa se alature miscarilor de strada, preferand sa posteze pe facebook mesaje batjocuritoare la adresa celor care anticipau inca de pe atunci dezastrul guvernarii PSD, ale căror prime victime sunt, iată, taman ei!

Nu ar fi rău, ca macar acum, pesediștii intrați in sistem prin concursuri aranjate, să nu mai stea ascunși prin birouri precum șobolanii, și să se alăture colegilor lor care au curajul de a-și cere public drepturile. Drepturi de care, finalmente, vor beneficia și lașii!

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: