Google+
Home » Invatamant » Va îndrăzni să scoată capul pesedista Gabriela Plăcintă, șefa ISJ? O sută de profesorii vor picheta sediul inspectoratului, nemulțumiți de modul de aplicare al legii salarizării unice
Gabriela Placinta

Va îndrăzni să scoată capul pesedista Gabriela Plăcintă, șefa ISJ? O sută de profesorii vor picheta sediul inspectoratului, nemulțumiți de modul de aplicare al legii salarizării unice

Peste o sută de profesori vor picheta, trei zile la rând, sediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, nemulțumiți de modul în care este aplicată legea salarizării unice pentru personalul plătit din fonduri publice. Protestatarii susțin că cei din conducerea Ministerului Educației nu vor să ia în calcul noii coeficienți de salarizare, așa cum este stipulat în actul normativ intrat în vigoare de mai bine de patru luni, ceea ce le afectează lefurile.

Sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui va fi pichetat, începând de luni, de către membrii Sindicatului ”Didactica” care doresc ca, prin acțiunea lor, să sensibilizeze Ministerul Educației cu privire la Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Cadrele didactice prezente la protest susțin că actul normativ nu este aplicat corect de către minister, astfel încât fiecare profesor sau învățător pierde la salariu între 50 și 500 de lei, în funcție de gradul didactic și de vechimea în muncă.

Nemulțumirea noastră este legată de modul incorect de aplicare al Legii 153/2017. Deși, conform acestui act normativ, personalului didactic de predare i s-au modificat în totalitate funcțiile didactice, de la 11 la 7, reprezentanții Ministerului Educației nu vor să le recunoască. În consecință, personalul didactic de predare are de pierdut la salariu. Au trecut mai bine de patru luni și nu se aplică legea. Reprezentanții Ministerului Educației au transmis verbal către inspectoratele școlare să nu se aplice noua grilă. Tocmai acesta este și motivul pentru care pichetăm sediul ISJ”, ne-a declarat liderul Sindicatului ”Didactica” Vaslui, Sorin Țiplea.

Pichetarea sediului ISJ Vaslui se va face de luni până miercuri, inclusiv, între orele 13 și 15. La protest și-au anunțat prezența și cadre didactice din zonele Bârlad și Huși. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

One comment

  1. Si ce ar putea sa faca sefa ISJ in acest caz? Sa anuleze OUG emis de Guvern sau care ar fi Solutia? Ca si tuturor angajatilor din Romania si ei ii vor fi aplicare aceleasi reguli!

%d blogeri au apreciat: