Google+
Home » Social » Asistent maternal anchetat după ce și-a luat la proteste copilul pe care îl are în plasament

Asistent maternal anchetat după ce și-a luat la proteste copilul pe care îl are în plasament

Un asistent maternal este cercetat disciplinar de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui după ce a dus băiețelul de doar câțiva ani pe care îl are în plasament la un miting pentru drepturi salariale. Copilul apare în fața protestatarilor, cu un fluier în mână și o bancnotă într-una din mâini.

Un asistent maternal din județul nostru este anchetat de către conducerea DGASPC Vaslui după ce și-ar fi folosit copilul din plasament la un miting. Cazul femei cu atestat de asistent maternal profesionist a ajuns în atenția autorităților după ce băiețelul de câțiva ani ar fi participat activ, la începutul acestei luni, la protestul din Piața Civică din Vaslui în timpul căruia zeci de asistente maternale și-au cerut salariile pe luna septembrie. În imagini, se poate observa cum copilul are un fluier în gură și o bancnotă într-una din mâini, fiind în fața protestatarilor, fără a părea că cineva are grijă de el. Cu toate acestea, asistentul maternal a spus celor de la Direcția pentru Protecția Copilului că băiețelul nu avea legătură cu mitingul.

Am purtat deja o primă discuție cu asistentul maternal, care a spus că se ducea la medicul de familie, dar că băiețelul nu a participat la proteste. Asistentul maternal va face obiectul unei cercetări disciplinare, mai ales că i s-a adus la cunoștință, ca de altfel la toți asistenții maternali, că nu are voie să folosească copiii la astfel de evenimente. Este o încălcare a obligațiilor legale. O să analizăm mai multe aspecte după care vom lua o decizie finală în acest caz”, ne-a declarat directorul adjunct al DGASPC Vaslui, Roxana Hriscu.

Conducerea instituției nu ne-a putut preciza dacă femeia își va pierde copilul pe care îl are în plasament. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: