Google+
Home » Administratie » Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public. Dorin Apostu: ”Eram o fire timidă, retrasă, dar rugby-ul m-a schimbat complet”

Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public. Dorin Apostu: ”Eram o fire timidă, retrasă, dar rugby-ul m-a schimbat complet”

Cotidianul Est News continuă serialul “Consilierii bârlădeni, dincolo de statutul public”, prin care și-a propus să vi-i prezinte pe cei 21 de membri ai Consiliului Local Bârlad și altfel decât îi dezvăluie prestația lor, mai mult sau mai puțin discutabilă. Pentru că, indiferent de conduita pe care partidele din care fac parte sau propriile lor conștiințe le-o impun, consilierii au și ei slăbiciuni, pasiuni, bucurii, vise sau neîmpliniri. Astăzi, consilierul Dorin Apostu.

Rugby-ul l-a fascinat de foarte tânăr și i-a oferit satisfacții deosebite pe tot parcursul vieții. Sportul cu balonul oval a fost pentru Dorin Apostu o binecuvântare, ajutându-l să se descurce în viață. L-a disciplinat, i-a format viziunea de strateg, l-a învățat să își stăpânească emoțiile, i-a dezvoltat o serie de calități pe care nici nu bănuia că le are.

„Rugby-ul m-a ajutat să mă descopăr pe mine însumi. Eu am ajuns să practic acest sport, datorită lui Victor Olaru, un antrenor minunat, căruia îi datorez enorm. Acesta a venit în școală, la o oră de sport, în vederea selectării de tineri sportivi care să facă parte dintr-o echipă de rugby ce urma să se înființeze, CFR Bârlad. A venit, ne-a văzut, ne-a verificat aptitudinile, și printre cei selectați m-am numărat și eu. Aveam aproape 14 ani și m-am descurcat destul de bine pe teren. Așa am ajuns eu să joc rugby. Din acel moment, am fost fidel acestui sport minunat timp de opt ani, reușind să joc cu echipe puternice și să câștig alături de echipa mea”, a mărturisit consilierul local bârlădean Dorin Apostu.

”Am dorit să joc rugby din plăcere, pur și simplu, nicidecum pentru bani”

Acesta a început să joace la echipa de juniori „Rulmentul” Bârlad și nu la CFR Bârlad, pentru că aceasta nu s-a mai înființat. În armată, a fost selecționat pentru echipa CFR Brașov, aflată în divizia A. După ce a revenit din armată, Dorin Apostu a continuat să joace la Bârlad, într-o echipă nou înființată, „Abrom” Bârlad, a doua echipă bârlădeană, alături de „Rulmentul”.

„Am dorit să joc rugby din plăcere, pur și simplu, nicidecum pentru bani. Eram o fire timidă, retrasă. Acest sport m-a ajutat să relaționez mai ușor, să comunic cu cei din jur, să știu ce înseamnă spiritul de echipă. De asemenea, m-a disciplinat și mai mult, m-a stimulat să fac performanță și să fiu întotdeauna fairplay”, a mai povestit Dorin Apostu.

Consilierul local bârlădean Dorin Apostu a învățat la Liceul Industrial, astăzi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. Se antrena trei zile pe săptămână, iar duminica avea meciuri. Nu a lipsit niciodată de la orele de curs pentru a fi prezent la antrenamente sau meciuri. Era un elev conștiincios, care știa că trebuie să acorde cea mai mare atenție învățăturii. Rugby-ul l-a ajutat să aibă rezultate deosebite în școală, potențându-i anumite aptitudini.

În 1990, însă, a trebuit să aleagă între sportul de performanță și cariera profesională.

„Am ales să renunț la sport și să mă dedic formării mele profesionale, dar nu am uitat nicio clipă de dragostea mea față de rugby. În timpul liber mai joc din când în când, dar sunt aproape de acest sport ajutându-i cât pot pe sportivii bârlădeni, în calitatea mea de persoană publică. Sunt alături de echipa „Rulmentul”, discut cu staff-ul, dar și cu jucătorii seniori și juniori. Îmi face plăcere să îi revăd, amintindu-mi de vremurile frumoase în care eram de vârsta lor. Discut des și cu domnul Harnagea, directorul CSS, antrenorul echipei Rulmentul Bârlad, fost jucător la echipa de aur a orașului. De asemenea, mă întâlnesc destul de des și cu Ciprian Popa, actualmente director în cadrul Federației Române de Rugby, un promotor al acestui sport și un șlefuitor de talente.”, a precizat Dorin Apostu.

Născut de Ziua națională

Anul trecut, consilierul bârlădean a simțit din nou emoția jucătorului de pe teren. Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființarea echipei „Rulmentul” Bârlad, a jucat alături de alți foști rugbiști bârlădeni, printre care și Ovidiu Tonitza, bârlădeanul care a participat cu echipa națională de rugby la cinci Cupe Mondiale.

„Mi-am amintit cu prilejul acelui eveniment de anii de aur ai echipei noastre fanion. Terenul de pe stadionul de rugby, gazonul, sunt unele dintre cele mai bune din țară, pe care se joacă excelent rugby. Locul este unul binecuvântat. Acolo au jucat sute de rugbiști bârlădeni, dintre care unii nu mai sunt în viață. Au pus suflet și au muncit enorm pentru ca echipa lor să strălucească. Eu sunt încrezător în steaua norocoasă a echipei Rulmentul și cred că ea va străluci din nou, pentru că avem sportivi cu mare potențial. Îmi amintesc perfect de atmosfera din 1985, când pe acest teren s-a jucat meciul România – Tunisia. Un an mai târziu, tot pe stadionul „Rulmentul” s-a jucat meciul România – Portugalia, iar în 1989 cel dintre România și Samoa de Vest. Când se jucau astfel de meciuri era sărbătoare, în tot orașul se vorbea despre acest eveniment, iar tribunele erau asaltate de public. Sunt mândru că sunt bârlădean și că fac parte din această mare familie a rugbiștilor, echipa Rulmentul – un brand al orașului.”, a mai adăugat consilierul bârlădean Dorin Apostu.

Dorin Apostu este de profesie economist, fiind absolvent al Facultății Managementul Afacerilor. A urmat și cursuri de management în administrația publică și este expert în achiziții publice. De-a lungul timpului, acesta a ocupat mai multe posturi de conducere la societăți din domeniul privat, remarcându-se ca un bun manager. În perioada 2015-2016 a fost viceprimarul municipiului Bârlad, iar acum se află la al doilea mandat de consilier local.

Peste o lună, Dorin Apostu va împlini 50 de ani și are emoții, nu neapărat pentru că va împlini un număr rotund de ani, ci pentru că întotdeauna de ziua lui are emoții.

„M-am născut pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Nu pot să vă spun ce sentimente mă încearcă în această zi. Trăiesc un amestec de emoții, pe de o parte cele date de aniversarea mea, iar pe de altă parte cele date de solemnitatea festivităților dedicate Zilei Naționale. Provin dintr-o familie tradițională, cu frică de Dumnezeu și cu respect pentru țară și înaintașii noștri. O familie în care patriotismul este un sentiment ce s-a perpetuat din generație în generație. 1 Decembrie, pentru mine, are încărcătura a două zile speciale – dimineața sunt la festivități, iar seara petrec în familie cu prietenii, bucurându-mă de dragostea și aprecierea lor. Ce poate fi mai frumos?!”, a mai mărturisit consilierul Dorin Apostu.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: