Google+
Home » Justitie » Nevasta bărbatului din Iana, bătut de polițiști, reacționează: ”Calul și căruța erau cadou de Paști, de la mămica!”

Nevasta bărbatului din Iana, bătut de polițiști, reacționează: ”Calul și căruța erau cadou de Paști, de la mămica!”

de Daniel MICU

Ana-Maria, soția lui Ciprian Bleoju din Hălăresti, comuna Iana, cel care susține că a fost bătut de patru polițiști și un jandarm pe motiv că i-ar fi deranjat în week-end, nu crede o iotă. „Totul e in capul lui! Nu l-a bătut nimeni, nu are niciun semn! Decât să se judece pentru un cal, pe care l-am cumpărat de Paști cu banii de la mamica, mai bine si-ar aduce aminte ca are trei copii, care nu traiesc cu aer!”, susține tânăra.

Bătaia pe care Ciprian Bleoju ar fi incasat-o de la polițiștii din Iana o lasă indiferentă pe femeia cu care acesta are trei copii. Ana-Maria s-a mutat de acasă împreună cu cei mici la mama ei, sătulă (susține ea) de scandaluri și bătăi.

„Lucrurile nu stau așa cum a povestit el la ziar! În primăvară, mama ne-a dat noua, fetelor ei, câte o sumă de bani, drept cadou. Cu banii aceia, noi doi am cumpărat un cal. Căruța am cumpărat-o tot cu bani de la mama. Le-am folosit cât am stat împreuna, dar când am plecat de acasă era normal să îmi iau cadoul de la mămica. El a fost șase luni în Germania și în tot timpul ăsta nu cred ca a trimis acasă mai mult de 300 lei. Ce fel de tată e?! Din cauza lui, nu luam nici ajutor de la stat. În ziua aceea, mama a lăsat calul si căruta in fața porții unui cetățean, în curtea căruia a intrat sa cumpere varză. El a spus că a găsit calul aiurea pe drum. Nici vorbă de așa ceva! Mama a sunat la 112 si, ulterior, ne-au fost returnate și căruța și calul”.

Ana Maria nu crede nici povestea cu bătaia pe care soțul ei a luat-o de la polițiști. Deși nu a fost de față, ea le ia apărarea polițiștilor: ”Nu se poate asa ceva! Nu are niciun semn, nimic. Pentru ce să-l bată?! Decât să se judece pentru un cal, mai bine s-ar gândi la copiii lui, pentru ca ei nu se cresc cu aer! La el, nu mă mai întorc! Nu am plecat de bine! E violent și nu am mai suportat! Mi-am luat copiii și am plecat la mama!”.

”Polițiștii sunt oamenii legii statului, nu ai legii pumnului. Am umblat prin lume, dar așa ceva nu am pomenit

Ciprian Bleoju isi susține cu tărie acuzațiile si speră ca superiorii celor cinci bătăuși, dintre care patru polițiști și un jandarm, să ia măsuri.

„Primii doi polițiști m-au luat la pumni din poartă, ca să returnez calul soacrei. Nu îmi venea să cred când am luat primul pumn în ochi. Am umblat prin lume, dar așa ceva nu am pomenit. La post se mai aflau doi polițiști și jandarmul. M-au luat la bătaie din ușă. Am fost înjurat, scuipat, iar jandarmul m-a pus un genunchi sa le cer iertare colegilor lui, că din cauza mea și-au stricat week endul. Îmi puneau diverse întrebări ca să se asigure că nu imi îmi pierd cunoștința. Când au vrut să mă ia într-o nouă tură, am acceptat să mergem acasă și să le dau calul, calul meu, repet. Am martori că acea căruță, dar și calul îmi aparțin. Vecinii nu se bagă, pentru ca ei ramân în sat. Eu voi pleca din nou în Germania, nu am de ce să mă tem. Acești oameni trebuie să impună liniștea și ordinea, nu să folosească legea pumnului! Sper să se facă dreptate! Nu renunț la reclamație”.

Incidentul de la Iana i-a pus pe jar pe șefii Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, care vor să afle adevărul în legătura cu acuzațiile pe care bărbatul de 39 de ani le aduce polițiștilor din sat. Se vor lua măsuri, daca rezultatul verificărilor vor impune acest lucru, transmite conducerea instituției.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: