Google+
Home » Social » Ouăle, valută forte! La supermarket, prețul ouălor a trecut de 1 leu!

Ouăle, valută forte! La supermarket, prețul ouălor a trecut de 1 leu!

Prețul ouălor continuă să crească frenetic de la o zi la alta. În supermarket e nebunie totală. Aici oul a ajuns să coste între 1 leu și 1,50 lei bucata. Cofrajele cu câte 10 ouă cod 2, (de la găini crescute la sol) costă 10 lei, dar se vând cel mai repede, așa încât vasluienilor le rămân trei alternative – să cumpere un cofraj cu 30 de ouă cod 2 la prețul de 0,78 lei bucata, să cumpere ouă ecologice (cod 0), la cofraj de 10 bucăți, cu 15 lei, sau să nu mai cumpere deloc.

Mulți dintre cumpărători au venit la supermarket după ce au constatat că în magazinele de cartier, care comercializează ouă cod 3 (de la găini crescute în baterii) la preț de 0,74 lei bucata, se vând repede și de multe ori nu se mai găsesc deloc. Comercianții nu se aprovizionează cu cantități mari de ouă pentru că nu vor să rămână cu ele nevândute din cauza prețului, care aproape s-a dublat în ultima săptămână.

Mâine începe Postul Crăciunului și, teoretic, cantitatea de ouă consumată de populație în această perioadă ar trebui să scadă, iar după logica producătorilor, și prețul ouălor. Ca buni negustori ce sunt, ei știu că prețul e dat de raportul dintre cerere și ofertă. Rămâne de văzut dacă ouăle vor fi mai ieftine în post și dacă se vor scumpi și mai mult decât acum, de sărbători, când ouăle sunt cumpărate în cantități foarte mari pentru prepararea produselor culinare tradiționale. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: