Google+
Home » Social » Preoții acuzați de fostul episcop că l-au șantajat au scăpat de arestul la domiciliu și nu au voie să-și practice meseria pe durata procesului

Preoții acuzați de fostul episcop că l-au șantajat au scăpat de arestul la domiciliu și nu au voie să-și practice meseria pe durata procesului

Cei trei preoți acuzați de fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, că l-au șantajat au fost puși sub control judiciar, magistrații de la Curtea de Apel Iași obligându-i, totodată, să nu părăsească localitățile în care își au domiciliul. De asemenea, pe toată durata procesului preoților li s-a interzis să-și practice meseria.

Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reținuți pe data de 15 iunie, fiind acuzați că ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, ar apărea în ipostaze intime cu un bărbat, despre care se presupune că era elev la Seminarul Teologic Huși. Ei au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

În ordonanțele procurorilor s-a arătat că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că în perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi l-a amenințat pe Corneliu Bârlădeanu cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât și unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

În aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceștia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă avansare. (George PROCA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: