Home / Administratie / Criza de locuințe îi face pe bârlădeni să-și ia lumea în cap. Primarul Boroș, restanțier la promisiunea ”Un lot pe săptămână, săptămâna și lotul”

Criza de locuințe îi face pe bârlădeni să-și ia lumea în cap. Primarul Boroș, restanțier la promisiunea ”Un lot pe săptămână, săptămâna și lotul”

Sute de bârlădeni nu au unde să locuiască, stau claie peste grămadă în spații mici și insalubre și, din păcate, nu se întrezărește nicio posibilitate ca problema lor locativă să se rezolve prea curând. Pe lista priorităților din programul electoral, în privința căruia primarul Dumitru Boroș s-a lăudat în fața bârlădenilor că-l va pune în practică literă cu literă, se afla și construcția de locuințe ANL, ca și atribuirea  de terenuri pentru construirea de case. ”Un lot pe săptămână, săptămâna și lotul” ar fi trebuit să genereze până la această oră circa 70 de loturi. Nici pomeneală!

De la începerea mandatului, în baza acestei minunate promisiuni, sute de bârlădeni s-au înscris la audiențele primarului cu speranța în suflet. S-au ales, din păcate, doar cu vorba.

”Am venit acum două luni la primar în audiență să solicit o locuință pentru că am doi copii și nu mai am unde să stau. Mi-a promis că se va interesa și că va găsi o soluție la problema mea. Când am venit a doua oară în audiență, nu a mai fost atât de amabil și mi-a spus că nu poate să mă rezolve pentru că primăria nu are locuințe disponibile”, ne-a declarat o tânără din Bârlad, înscrisă pe lista ultimelor audiențe acordate de primar.

Reabilitarea fostului ghetou (blocul G1, de pe strada Vasile Pârvan) rămâne deocamdată doar un deziderat. Municipalitatea locală ar avea nevoie de peste 700.000 de euro pentru a reabilita imobilul rămas în paragină. Nu există nici o informație că la nivelul conducerii orașului s-ar fi mișcat vreun deget de a identifica și accesa vreo sursă de finanțare, din toate toate câte există. Au trecut șapte ani de când fostul ghetou a fost evacuat, dar autoritățile nu au făcut nimic.

Peste 450 de bârlădeni au depus la Primăria Bârlad dosare pentru o locuință și cam tot atâția s-au interesat ce acte trebuie să aducă pentru a fi luați în evidență. Lipsa șansei de a obține un acoperiș deasupra casei îi determină pe mulți să plece din oraș, cei care îngroașă listele de prioritate fiind în cea mai mare măsură oameni săraci, fără un venit sigur, oameni care trăiesc din ajutor social, cu educație precară, ce stau pe unde apucă, uneori în spații de 20 de metri pătrați, cu copii, nepoți și chiar strănepoți. Asemenea situații pot fi întâlnite la fostul bloc al CFR, de pe strada Victor Ion Popa. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: