Google+
Home » Justitie » Documente false depistate la controlul de frontieră

Documente false depistate la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit la controlul de frontieră trei cărți de identitate și două permise de conducere false.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în țară trei cetățeni din R. Moldova, pasageri în diverse mijloace de transport, Igor G., Ruslan G. și Ivan H., cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra mijloacelor de transport și a persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, în buzunar și în borsetele persoanelor în cauză, câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care erau imprimate fotografiile celor trei persoane.

Totodată, în urma controlului amănunțit efectuat asupra lui Igor G., alături de cartea de identitate, în același buzunar al hainei, a fost găsit și un permis de conducere, cu însemnele autorităților române, eliberat pe numele posesorului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au stabilit că documentele descoperite sunt false.

Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că au procurat documentele de la conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind sume cuprinse între 100 și 300 euro și că urmau să le folosească într-un stat din Spațiul Schengen pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităților necesare ieșirii din țară, cetățeanul din R. Moldova Andrei T., în vârstă de 24 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Land Rover și o remorcă, ambele înmatriculate în Lituania.

La control, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere, valabil pentru categoriile “A”, “B”, “C”, “BE”, “CE, prezentat la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. De asemenea au mai stabilit că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoria “B”.

În legătură cu cele constatate, Andrei T. a declarat că a procurat documentul în anul 2016, de la un conațional, cu suma de 130 euro și că se folosește de respectivul document când situația impune.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: