Google+
Home » Invatamant » Zeci de profesori vasluieni au scandat împotriva Guvernului și a ministrului Educației, în timpul protestului în fața Inspectoratului Școlar

Zeci de profesori vasluieni au scandat împotriva Guvernului și a ministrului Educației, în timpul protestului în fața Inspectoratului Școlar

Aproximativ 100 de cadre didactice, din toate cele trei zone importante ale județului, au protestat, luni, timp de două ore, în fața Inspectoratului Școlar Vaslui, nemulțumiți de modul în care a fost pusă în aplicare Legea 153 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar. Manifestanții au scandat împotriva guvernanților, principalul vizat fiind, așa după cum era de așteptat, ministrul Educației.

Așa după cum au avertizat încă de săptămâna trecută, zeci de profesori de la mai multe unități de învățământ din zonele Vaslui, Huși și Bârlad au pichetat, începând cu ora 13, sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ). Înarmați cu pancarte și fluiere, protestatarii au scandat diverse lozinci împotriva guvernanților și ministrului Educației, acuzându-i pe aceștia că au aplicat în mod discriminatoriu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice. Profesorii susțin că, odată cu schimbarea încadrării în treptele de salarizare, veniturile le-au fost afectate. Acesta a fost și motivul pentru care pe majoritatea pancartelor erau afișate mesaje precum ”Solicităm reîncadrarea și salarizarea profesorilor conform art. 39, alin. 2 din Legea 153/2017!”, ”Respectați principiile salarizării pe care vi le-ați asumat!”, ”Aplicați Legea 153 în mod corect”, ”Sistați abuzurile la adresa personalului din învățământ”. O altă nemulțumire a protestatarilor a fost și neplata de către unitățile de învățământ a sporurilor câștigate în instanță.

Toate revendicările noastre au fost expuse într-un memoriu pe care l-am înaintat către ministrul Educației și primul ministru al României. Evident, acestea au fost înregistrate la sediile Inspectoratului Școlar și Prefecturii Vaslui. Dacă factorii responsabili nu vor dispune cât mai curând măsurile necesare restabilirii echității în salarizarea personalului didactic de predare, este foarte probabil ca protestul nostru să ia amploare, inclusiv prin extinderea sa la nivel național”, susține liderul Sindicatului ”Didactica” Vaslui, Sorin Țiplea.

Până la un eventual protest la nivel național, profesorii vasluieni vor reveni astăzi în fața sediului ISJ Vaslui pentru a pichetat din nou sediul instituției, între aceleași ore 13 și 15.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: