Google+
Home » Invatamant » Elevii de liceu, învățați încă de pe băncile școlii cum să nu cadă victime ale muncii la negru sau a accidentelor de muncă

Elevii de liceu, învățați încă de pe băncile școlii cum să nu cadă victime ale muncii la negru sau a accidentelor de muncă

Zeci de elevi de clasa a X-a de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui au fost învățați de către specialiști în domeniu cum să nu cadă victime ale muncii la negru sau a accidentelor de muncă. Explicațiile le-au primit chiar la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, acolo unde au stat în bănci și au ascultat sfaturile ”lectorilor” de ocazie.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui a fost gazda a zeci de elevi de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, care au participat la o activitate educativă susținută de către inspectorii de muncă, în cadrul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”. Printre subiectele dezbătute, au fost cele cu privire la accidentele de muncă și munca fără forme legală, denumită ”munca la negru”.

Ne-am declarat preocuparea permanentă pentru cariera tinerilor care, la începutul activității lor, sunt expuși riscurilor de accidentare. Această colaborare a avut drept obiectiv conștientizarea tinerilor elevi, viitori lucrători, privind riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională la viitoarele locuri de muncă, atragerea acestora în activități de studiere și aplicare a securității și sănătății în muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspectorii de muncă le-au prezentat elevilor și date statistice, care arată că, din cauza condițiilor sociale în care trăiesc tinerii români, caută locuri de muncă după împlinirea vârstei de 16 ani și chiar mai devreme. ”Cei mai mulți prestează munci sezoniere în timpul vacanțelor de vară. Ei acceptă foarte ușor să lucreze fără forme legale și să presteze munci nepotrivite cu insuficienta lor maturitate fizică și mentală”, a conchis Chirvase. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: