Home / Social / Cei 2.500 de angajați de la Protecția Copilului, ”aburiți” în continuare în privința plății salariilor

Cei 2.500 de angajați de la Protecția Copilului, ”aburiți” în continuare în privința plății salariilor

Cei 2.500 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui sunt în continuare duși cu zăhărelul de oficialii guvernului în ceea ce privește plata salariilor aferente lunii septembrie. Primul-ministru le-a promis liderilor de sindicat că problema se va rezolva, fără însă a preciza și când.

Situația salariaților de la DGASPC Vaslui rămâne în continuare una extraordinar de tensionată, în condițiile în care nu și-au primit salariile fix de o lună. În schimb, liderii de sindicat care au participat, chiar în ziua de salariu a angajaților de la DGASPC Vaslui, la o întâlnire cu primul-ministru au primit în continuare promisiuni că-și vor primi toți banii. Ca de obicei, guvernanții nu au precizat o dată când salariații de la Protecția Copilului se vor putea bucura de drepturile salariale ce li se cuvin și pentru care au muncit.

La întâlnirea de astăzi (n.r.-miercuri) a Consiliului Național Extraordinar al CNSLR Frăția, am ridicat două probleme, una dintre acestea fiind legată de neplata drepturilor bănești către salariații Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui. Domnul prim-ministru a spus știe de această problemă, că aceasta se va rezolva și va face în așa fel încât, pe viitor, să nu se mai ajungă la astfel de situații”, ne-a declarat liderul Uniunii Județene a Sindicatelor Libere Vaslui, Gheorghe Croitoru.

Așadar, noi promisiuni, așa cum, de altfel, s-a întâmplat în ultima lună în care salariați care și-au desfășurat sârguincios activitate zi de zi nu au primit niciun leu pentru munca prestată. Liderul Sindicatului DGASPC Vaslui, Gică Crețu, a spus că va analiza astăzi situația împreună cu colegii săi, în urma căreia se va lua o decizie cu privire la ce acțiuni vor întreprinde pe viitor.

Veștile date de prefectul județului, Eduard Popica, sunt ceva mai concrete, dar nici pe departe atât de îmbucurătoare pe cât se așteptau angajații direcției: „În ședința de Guvern de ieri a avut loc o rectificare bugetară în urma căreia 3 milioane de lei au fost alocați DGASPC. Vaslui. Tot în această ședință de Guvern a fost rectificat și fondul de rezervă al primului ministru, urmând ca săptămâna viitoare, miercuri, să fie alocată diferența din suma necesară achitării drepturilor salariale ale angajaților din sistem”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: