Google+
Home » Sport » Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, împotriva liderului Steaua București

Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, împotriva liderului Steaua București

Handbaliștii vasluieni îi vor înfrunta astăzi, de la ora 18:18, pe omologii lor de la Steaua București, echipă care a suferit doar două înfrângeri în acest sezon. Bucureștenii s-au distrat în multe partide disputate până acum în Liga Zimbrilor și ocupă primul loc, cu un golaveraj de +28. În ultima etapă Steaua București a demonstrat că este cu adevărat redutabilă reușind să surclaseze Dinamo București, echipa cu cel mai puternic atac din Liga Zimbrilor, scor 31 – 28.

HC Vaslui a fost învinsă etapa trecută în deplasare la AHC Dunărea Călărași, scor 29 – 26 (15 – 12). Vasluienii au rămas în meci până în minutul 18, când scorul era 5 – 5. A urmat dezlănțuirea gazdelor, care s-au distanțat la cinci lungimi, scor 11 – 6. Jocul a continuat să curgă spre poarta vasluienilor, care nu au găsit răspuns formei bune a adversarilor. HC Vaslui ocupă locul 10 și e într-un con de umbră, cu rezultate slabe în ultima perioadă.

Steliștii au pierdut o singură partidă din ultimele cinci disputate, în deplasare la Călărași, scor 24 – 23. Vasluienii în schimb sunt în declin, cu o singură victorie și patru înfrângeri.

HC Vaslui și Steaua București s-au întâlnit până acum de 10 ori. Vasluienii au avut câștig de cauză doar de patru ori, în timp ce bucureștenii au câștigat celelalte șase partide. Ultima partidă dintre cele două formații, amicală, a fost adjudecată autoritar de bucureșteni, scor 36 – 23. Ultimele trei partide oficiale au fost în schimb câștigate de vasluieni.

Spranțele vasluienilor în meciul de azi se leagă de evoluții reușite ale handbaliștilor Gabriel Bujor și Alexandru Farcaș, care au avut un start de sezon fantastic. Gabriel Bujor are 67 de goluri marcate, iar Alexandru Farcaș 40. Pentru HC Vaslui au mai marcat în acest sezon Mihai Bujor (27), Valentin Anton (24), Răzvan Farcaș, Silvian Amihăesi (23), Claudiu Dediu (20), Dariys Dragon (10), Tiberius Moldovanu (7), Gabriel Cumpănici (6), Andrei Popa, Marian Barac (3).

Pericolul vine din mai multe locuri de la Dinamo București. Vasluienii nu pot apela la tactica marcajului la un jucător anume pentru că nu mai puțin de patru jucători de la echipa adversă au marcat cel puțin 30 goluri până acum. Cel mai bun stelist este Stefan Vujic, cu 47 de reușite. Redutabili sunt și Samvei Aslanian (36), Marin Vegar și Milos Kostandinovic (34). (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: