Home / Administratie / Autoritățile zic că se pregătesc de iarnă, ca în fiecare an. În județ se vor monta 8.000 de metri de parazăpezi

Autoritățile zic că se pregătesc de iarnă, ca în fiecare an. În județ se vor monta 8.000 de metri de parazăpezi

Anul acesta vor fi instalate în județul Vaslui panouri parazăpezi pe o lungime de 8.000 de metri, pentru a evita blocajele în perioada în care se vor înregistra zăpezi abundente și viscol, a anunțat ieri în cadrul unei conferințe de presă, Lucian Radu, șeful Secției Bârlad a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.instituției, Lucian Radu.

“Parazăpezile vor fi amplasate în zonele în care se produc de obicei blocaje, pentru evitarea unor situații neplăcute. Anul acesta, suprafața pe care se vor monta astfel de parazăpezi este mai mare cu aproximativ 1.400 de metri liniari, comparativ cu anul trecut. Avem materialele antiderapante
necesare și 25 de utilaje pregătite să intervină”, a declarat Lucian Radu.

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, le-a cerut tuturor factorilor implicați în gestionarea situațiilor de urgență care pot apărea în sezonul rece să fie pregătiți să intervină și să trateze cu maximă seriozitate această problemă, pentru a nu exista victime omenești.

“Avem de la Direcția de Sănătate Publică datele referitoare la persoanele dializate și gravidele aflate în trimestrele II și III de sarcină, pentru a ști unde să intervenim cu prioritate în cazul unor coduri de vreme rea. De asemenea, am discutat cu cei de la Inspectoratul Școlar și am aflat că cele mai multe dintre școli au asigurat combustibilul necesar pentru încălzirea în această iarnă. Sunt 15 școli în care nu există momentan întreaga cantitate de lemne de foc, dar contractele sunt semnate și situația se va rezolva. Totodată, am stabilit ca, în comunele în care sunt probleme cu microbuzele școlare, să fie împrumutate microbuze din comunele vecine. Sunt conștient de faptul că, în afară de situațiile raportate, vor apărea unele neprevăzute, dar trebuie să ne mobilizăm cu toții, astfel încât să trecem cu bine peste sezonul rece. Meteorologii anunță o iarnă grea, dar eu sper să fie una normală”, a spus prefectul.

La conferința de presă au participat, de asemenea, șefii tuturor structurilor teritoriale din Ministerul Afacerilor Interne, care au dat asigurări că aceste instituții sunt pregătite pentru a interveni cu promptitudine.

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, comisar șef Doru Panțiru, le-a cerut conducătorilor auto să fie disciplinați, să nu pornească la drum dacă se anunță condiții nefavorabile și să nu îngreuneze activitățile de deszăpezire, menționând că pentru astfel de situații există amenzi. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: