Google+
Home » Administratie » Infrastructura rutieră din Vama Albița va fi reparată la anul

Infrastructura rutieră din Vama Albița va fi reparată la anul

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, a anunțat ieri că lucrările de refacere a infrastructurii rutiere în Vama Albița vor începe în luna februarie a anului viitor.

„Din informațiile pe care le am, până pe data de 20 noiembrie trebuie să se depună studiul de fezabilitate, urmând ca în luna februarie să fie alocată întreaga sumă pentru proiectarea și execuția infrastructurii rutiere a Vămii Albița. Reparațiile sunt estimate la aproximativ 2.500.000 de lei. Suprafața care va fi reabilitată este de aproximativ 1.800 de metri pătrați și cuprinde căile de acces marfă și acces autoturisme, dar și zona de parcare”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Prefectul de Vaslui s-a întâlnit în luna septembrie cu prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru a găsi soluții de reabilitare a infrastructurii rutiere din punctul vamal, distrusă aproape în totalitate. Cei doi oficiali au purtat discuții cu reprezentanții Direcției Regionale Vamale Iași, de care aparține Punctul de Trecere a Frontierei Albița, și cu șefii Direcției Regionale de Drumuri Iași, pentru a vedea cum poate fi rezolvată situația, având în vedere că traficul din această vamă reprezintă un sfert din traficul național al vămilor din România. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: