Home / Administratie / La 111 ani de la înființare, Biblioteca “Stroe Belloescu” își întâmpină cititorii cu permis electronic de intrare

La 111 ani de la înființare, Biblioteca “Stroe Belloescu” își întâmpină cititorii cu permis electronic de intrare

de Mihaela NICULESCU

Biblioteca „Stroe Belloescu” a împlinit zilele acestea 111 ani. Cu acest prilej, pe 15 noiembrie, publicul iubitor de carte a fost invitat să participe la un dialog liric susținut de membrii cenaclului literar „Alexandru Vlahuță”, a cărui activitate a fost reluată în luna septembrie, de când acesta funcționează pe lângă Biblioteca „Stroe Belloescu”.

La activitate au participat membri ai cenaclului, printre care Dorina Stoica și Silvia Budescu, alături de Simion Bogdănescu, președintele cenaclului, și poetul Valeriu Stancu din Iași, președintele onorific al cenaclului. Din luna septembrie ședințele acestui cenaclu, care a funcționat în Bârlad zeci de ani, au loc în ultima zi de joi a fiecărei luni.

Pe lângă această informație, publicul prezent a aflat că din iulie Biblioteca Municipală s-a informatizat și a intrat în vigoare programul TinREAD. Cu alte cuvinte, cititorii nu mai primesc permis de intrare clasic, ci permis electronic, tip card. Cu ajutorul acestuia pot să vadă online, atât la bibliotecă cât și la domiciliu, ce cărți există în patrimoniul bibliotecii și pot să facă și rezervări.

Respectul pentru carte rămâne același, indiferent dacă și-o procură intrând în bibliotecă sau mai ușor, folosindu-te de echipamentele IT. Modernizarea bibliotecii prin informatizarea acesteia reprezintă o normalitate în perioada actuală, care nu ar trebui să influențeze dragostea pentru cartea tipărită, pe care generosul filantrop Belloescu și-a dorit să o răspândească în rândul bârlădenilor.

Biblioteca „Stroe Belloescu” a fost înființată în 1906 și a fost prima bibliotecă publică din Ținutul Tutovei. Clădirea în care a funcționat a fost donată orașului în 1909 de Stroe Belloescu, cu destinația de bibliotecă publică. Fondul de carte foarte valoros s-a îmbogățit de la an la an, biblioteca înregistrând o adresabilitate crescută, ajungând momentan la 5.300 cititori.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: