Google+
Home » Invatamant » Zilele Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, prima ediție

Zilele Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, prima ediție

de Mihaela NICULESCU

Școala Gimnazială Episcop “Iacov Antonovici” din Bârlad sărbătorește, în această săptămână, Zilele Școlii. Încă de ieri, au început să se desfășoare activități în care sunt antrenați elevii și profesorii școlii, dar și elevi și preșcolari din unități școlare partenere. Inițiativa organizării zilelor școlii în perioada 16 – 18 noiembrie aparține Marianei Balan, directoarea instituției, care a fost sprijinită de toate cadrele didactice.

Am hotărât să sărbătorim pentru prima dată Zilele Școlii, alegând această perioadă datorită faptului că pe 18 noiembrie se împlinesc 161 de ani de la nașterea episcopului Iacov Antonovici, care este patronul spiritual al școlii noastre încă din 2013. «Ziua școlii» este un bun prilej pentru elevi de a schimba idei, de a interacționa, de a se cunoaște mai bine, dar și de a cunoaște istoricul școlii și rezultatele celor care au învățat în această școală. Activitățile care se desfășoară timp de trei zile sunt organizate de cadrele didactice și elevii școlii, în parteneriat cu alte unități de învățământ, cu părinții elevilor și reprezentanți ai comunității locale”, ne-a declarat prof. Mariana Balan, directoarea unității.

Ieri au avut loc în școală mai multe activități precum: „Copiii, prietenii cărților”, „Școala, prietena mea”, expoziția de pictură „Joc de culori”, „Împreună împotriva violenței”, „Toleranța – o virtute care promovează pacea” și expoziția de desene „Culorile toamnei”.

Astăzi, la Școala Episcop “Iacov Antonovici” este Ziua Porților Deschise, prilej cu care părinți și elevi pot afla mai multe detalii despre condițiile în care învață aici elevii, despre performanțele lor, dar și a cadrelor didactice, și despre planul de școlarizare. Tot astăzi, în școală se va desfășura o nouă ediție a Cupei „1 Decembrie” la șah, o expoziție de rame realizate manual de elevi, cu titlul “Ramă pentru fotografia mea”, concursul pentru clasele a VIII-a „Matematică alternativă” și activitatea „Povestea mea antidrog”.

Sâmbătă, sunt așteptați în școală reprezentanți ai Consiliului Local, ai conducerii Primăriei, ai Inspectoratului Școlar, părinți și cadre didactice din școală și unitățile partenere. Începând cu ora 10.00, cei prezenți vor putea asista la o evocare a personalității episcopului cărturar Iacov Antonovici, prezentarea acestuia fiind făcută de profesorul Costel Pascaru, consilier local, cel care anul trecut și-a lansat volumul “Iacov Antonovici. Viața și opera”. Lansarea acestei cărți a avut loc odată cu dezvelirea bustului marelui cărturar, opera sculptorului Dorinel Filiche, amplasată în fața școlii. De la 10.30 vor fi prezentate istoricul școlii și activitatea acesteia în cei 47 de ani de existență, sărbătoarea încheindu-se cu un program artistic susținut de elevii școlii.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: